Satsa på kunskapen som barnmorskorna bär!

Sineva Ribeiro Vårdförbundets ordförande inledningstalade på manifestationen #backabarnmorskorna i Göteborg 16 november 2021. Hennes tal publiceras i sin helhet.

Kära åhörare!

Vi i Vårdförbundet deltar i dagens möte för att manifestera för barnmorskans kunskap och yrkesgärning ska finnas med dig genom hela livet.

Barnmorskor finns för dig som är gravid,
för blivande föräldrars och det väntade barnets hälsa före, efter och under graviditet,
för dig som är födande,
för dig som som önskar avbryta en graviditet,
för dig som som önskar skydda sig mot graviditet,
för dig som är i klimakteriet,
för dig efter menopaus,
för dig som utsatts för våld,
för individen genom livet,
för den reproduktiva, perinatala och sexuella hälsan för alla.

Barnmorskan har ett av världens viktigaste yrken. Vårdförbundet finns för dig och vi arbetar tillsammans i partssamarbete för att förbättra villkor och förutsättningar för landets barnmorskor.

Till de politiker som lyssnar idag vill jag säga: satsa på vården. Satsa på kunskapen som barnmorskorna bär. Det är livsviktigt.

Martin Håland ordförande Vårdförbundet avdelning Västra Götaland, Sineva Ribeiro förbundsordförande och Sussi Blom styrelseledamot i förra styrelsen Vårdförbundet avdelning Västra Götaland.