Dags att dra september rapporten!

Skrivet av Gästbloggare

2 oktober 2019

Studentbloggen

Hej alla studentmedlemmar!

Nu är hösten verkligen här – kalla kvällar och tända ljus skapar ju den perfekta pluggstämningen!
Det är full fart även i Vårdförbundet Student med en massa event och kongresser att närvara och representera på, projekt att avsluta samt utvärdering av mandatperioden. 

Johan Eklund Brattefjäll, ledamot Vårdförbundet Student hos SACO´s Studentråd

Johan Eklund Brattefjäll, ledamot deltog i samtalen den 13 september när Lärarförbundet Student bjöd in Vårdförbundets Student till en gemensam middag tillsammans med SACO Studentråd för att diskutera våra gemensamma fackliga arbeten samt dra lärdomar av gemensamma svårigheter och förutsättningar. Det var intressant att se att många har liknande utmaningar även om vi representerar studenter från helt olika utbildningar. Vi tror starkt på att vi i framtiden kan hjälpa varandra mer. Det var en mycket trevlig och lyckad kväll.

Styrelseledamot Oscar Martinez, sjuksköterskestudent

Oscar Martinez Martinez, vår vice ordförande var även på ett möte med Svensk Sjuksköterskeförenings ordförande Ami Hommel för att diskutera framtida samarbeten med deras organisation för eventuella framtida projekt. Studenterna är framtiden och vi försöker synas så mycket som möjligt i relevanta forum samt samarbeta med andra organisationer som t ex Svensk Sjuksköterskeförening, yrkesorganisationen för sjuksköterskor. Så är ni inte med än ansök om medlemskap här

Studentforumet NML Conference 2019

Bild från Studentforumet NML Conference 2019

Studentordförande Sophia Godau var på NML Conference 2019 (Nordisk Medisinsk Laboratoriegruppe) den 25-26 september i Borås. Det var Vårdförbundet, NML och IBL som anordnade konferensen i år. Här samlades biomedicinska analytiker från hela Norden för att fira tillsammans, diskutera utbildnings- och professionsfrågor samt utforska gemensamma utmaningar. Sophia höll i studentforumet med temat Clinical Education and Supervision och höll även tal om de stora avhoppen från biomedicinsk analytikerprogrammet relaterat till utbildningskvalitet och stress. IBL (Institutet för biomedicinsk laboratorievetenskap) är precis som Svensk Sjuksköterskeförening en yrkesorganisation fast för Sveriges biomedicinska analytiker. Ni kan bli medlemmar här

Röntgenveckan 2019

Under september arrangerades också Röntgenveckan 2019 i Jönköping men tyvärr kunde ingen från studentstyrelsen delta, förhoppningsvis deltar styrelsen nästa år! Ni som pluggar till röntgensjuksköterska vid Jönköpings universitet och fick möjlighet att delta, Vad tycker ni? hur var det på årets mässa? Svensk förening för röntgensjuksköterskor är röntgensjuksköterskornas yrkesorganisation och vi vill tipsa alla om att bli medlem

Styrelsen Vårdförbundet Student 2018-2019

Sist men inte minst gjorde vi i studentstyrelsen även kul och uppskattade inlägg på VFstudents Instagram. Där berättade vi lite mer om oss själva, om vårt uppdrag, vårt engagemang och varför vi tycker att DU bör kandidera till studentstyrelsen nu på årsmötet den 8-9 november! Tack för alla likes! Ni är bäst!!

Du är välkommen på Årsmöte 2019 med Vårdgala – Dags att anmäla sig!

I år erbjuder vi studentmedlemmar två intressanta dagar med årsmötet och Vårdgalan i Stockholm. Vi börjar med Vårdgalan på fredagen den åttonde november och har årsmöte dagen efter.

Ni kommer även få lyssna på en intressant och viktig föreläsning om lön efter årsmötet. Har ni inte anmält er än? Gör det nu! För det kommer bli en rolig helg där du möter andra sköna människor, du får påverka beslut som rör studentorganisationen och delta i samtal och diskussioner kring styrelsens arbete framåt under de kommande året! Anmälan till årsmöteshelgen 

Du hittar mer info om hur du kandiderar till  studentstyrelsen eller valberedningen här! 

Hör av dig om du har frågor eller funderingar och lycka till med plugget så länge. Vi ses den åttonde november! / Sophia

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!