Så här tycker vi! Studentstyrelsen berättar om sitt uppdrag

Skrivet av Gästbloggare

1 oktober 2019

Studentbloggen

Vill du veta mer om uppdraget att sitta i studentstyrelsen?

Så här beskriver den nu sittande styrelse det. I en rad instagraminlägg har de svarat på frågor och berättat om sitt engagemang och vad de tycker varit bäst under sin mandatperiod.

 

Vårdförbundet Student söker DIG! Ansöka till nästa studentstyrelsen och kom på årsmötet i Stockholm. Läs mer här Kom på studenthelg med årsmöte och Vårdgalan 8-9 nov

Kandidera till styrelsen för Vårdförbundet Student

Bli Valberedare i Vårdförbundet Student

 

 

Johanna
Johanna Gustafsson Vrågård, sitter i studentstyrelsen som ledamot

Johanna Gustafsson Vrågård här, dagens styrelsemedlem som däremot tog en paus i våras på grund av att utbildning och livet hann ikapp en lite.

Nu är jag mitt uppe i introduktion på en akutmottagning!

1: Varför ville du vara med i Vårdförbundets nationella studentstyrelse?
Jag blev så otroligt motiverad av att träffa engagerade studenter vid förra årets årsmöte. Impulsivitet och slumpen gjorde därför att jag sökte då jag ville lära mig mer om förbundet, få chansen att sprida kunskap om förbundet och framför allt se vilka förbättringsarbeten som behövde ses över nationellt för alla våra professioner.

2: Vad har du lärt dig under detta år?
Jag har fått en god grund från studentstyrelsen inför arbetslivet som jag precis klivit in i. Jag har lärt mig mer om mina rättigheter, hur man kan tänka när man söker jobb och kommer som ny till en arbetsplats. Det jag lärt mig har motiverat mig att engagera fler.

3: Vad har varit det bästa med detta förtroendeuppdrag?
Knyta kontakter med nya människor från hela Sverige och se vilket brinnande engagemang det finns för att fortsätta kämpa för våra rättigheter!

 

 

 

 

 

Ledamot Johan Eklund Brattefjäll

Tjaba!

Johan Eklund Brattefjäll heter jag och är styrelseledamot i Vårdförbundet Student styrelse.

Läser på Röda Korsets Högskola till sjuksköterska och är inne på termin 5 nu.

1. Varför ville jag vara med i Studentstyrelsen? Jag hade inte tänkte vara med i styrelsen från början utan ville bara veta mer om själva VF Student och var nyfiken. Men blev så inspirerad och taggad att vara med vid årsmötet så jag kunde inte hålla mig utan hoppade med på tåget. Ångrar verkligen inte mitt beslut.

2. Vad har jag lärt mig under året? Jag har fått sett hur ett stort fackförbund arbetar och träffa människorna som också brinner för samma sak som jag gör. Fått vara med och arbetat fram handledarprisets vinnare och hela processen fram tills dess.

3. Det bästa med förtroendeuppdraget? Jag har mött så inspirerande människor och blivit så taggad att fortsätta med Vårdförbundet även efter att jag är klar med skolan. Jag brinner verkligen för vissa frågor och det är precis dem vi kan jobba med och driva i Vårdförbundet Student.
Hoppas jag kan göra andra lika sugna som jag blev på Vårdförbundet Student

 

 

 

 

 

 

 

Björn Johansson, Ledamot

Tjena!

Idag är det jag, Björn Johansson, styrelseledamot i Vårdförbundet Student som ska få lov att beskriva vårt uppdrag

1. Varför ville jag vara med i studentstyrelsen?

Hade länge velat engagera mig i någonting under skolgången och varit intresserad av fackligt engagemang. Perfekt kombination där man samtidigt har fått möjlighet att få vara med och påverka.

2. Vad har jag lärt mig under året?

Massor! Allt från hur styrelsearbete fungerar till att få vara delaktig i framtagning av rapporter. Varit en superintressant och rolig resa!

3. Det bästa med förtroendeuppdraget?

Dels alla nya bekantskaper, men även möjligheten att påverka och lägga grund för fortsatt påverkan för våra professioner.

Rekommenderar starkt er som är intresserade att kandidera för en plats i nästa års Vårdförbundet Students styrelse. Ni kommer inte ångra en sekund!

 

 

 

 

 

 

Sigmund Sundelin, ledamot

Idag börjar en vecka  av ”Instagram takeovers” där vi i styrelsen beskriver vårt uppdrag.

Idag är det jag, Sigmund Sundelin, styrelseledamot i Vårdförbundet Student

1. Varför ville jag vara med i studentstyrelsen?

För att påverka/göra skillnad och för att få erfarenhet av styrelsearbete.

2. Vad har jag lärt mig under året?

Att skriva protokoll, att utföra en utredning och framställa en rapport, att skriva/redigera en politisk plattform … Det är svårt att precisera men jag har verkligen lärt mig massor!

3. Det bästa med förtroendeuppdraget?

Nya bekantskaper och möten, nya erfarenheter och lärdomar… Erfarenheten av att ha varit med i en nationell styrelse tror jag kommer vara till stor nytta i framtiden! Rekommenderar verkligen ni som känner er manade till att kandidera till nästa styrelse!

 

Anton Bräutigam, Ledamot

Hej alla blivande Biomedicinska Analytiker, Röntgensjuksköterskor och Sjuksköterskor!

Tisdag och kaffekoppen står rykande bredvid en hög av kurslitteratur, en helt vanlig dag som högskolestuderande. Anton Bräutigam heter jag och jag är styrelseledamot i Vårdförbundet Student. Jag studerar till Sjuksköterska termin 3 på Högskolan Dalarna i Falun. Att läsa till Sjuksköterska är något som mina två äldre systrar (också Sjuksköterskor) rekommenderade mig till att göra, vilket även visade sig vara helt rätt för min del. Yrket innebär för mig, förutom att arbeta direkt med omvårdnad, att få kämpa för alla människors lika värde, vilket kanske också är en av anledningarna till att jag ville engagera mig i studentstyrelsen.

1: Varför ville du vara med i Vårdförbundets nationella studentstyrelse?
Jag har länge intresserat mig av utvecklingsarbete och har försökt följa med i Vårdförbundets arbete för utvecklandet av professionerna och synliggörandet av vårdyrkenas kompetenser. Hösten 2018 valde jag att åka på vårdgalan och fick möjlighet att få lite mer inblick i studentstyrelsens arbete. Detta gjorde mig nyfiken över vad jag som student kunde bidra med för att utveckla framtidens vård, och jag valde då att kandidera till styrelsen.

2: Vad har du lärt dig under detta år?
Jag fick mer förståelse för den gamla klyschan “Ingen kan göra allt… men alla kan göra något.”. Det kan kännas svårt att ha tid för styrelsearbete vid sidan om sina studier, men jag har lärt mig att fokusera på det vi faktiskt kan göra. Med stöd från både styrelse, studenter och lärare har jag varit med och drivit projektet VFU-Rapporten tillsammans med Björn Johansson och Sophia Godau. Framtidens vård behöver studenternas deltagande, för det är studenterna som är framtidens vård!

3: Vad har varit det bästa med detta förtroendeuppdrag?
Det hinner hända mycket på ett år, men skulle jag summera det bästa i tre punkter så skulle det vara:
Personlig utveckling
Nya kontakter
Ett fantastiskt och roligt projekt under studietiden!

 

 

 

 

Max, ledamot

Hej jag heter Max och läser till sjuksköterska på högskolan Dalarna.

Jag ville vara med i Vårdförbundets nationella studenstyrelse för att kunna förbättra våran möjlighet att få bra verksamhets förlagd utbildning med utbildade handledare för att vi ska ha dem bästa möjligheterna att bli bra sjuksköterskor, biomedicinsk analytiker och röntgensjuksköterskor.

Under detta år har jag lärt mig en hel del faktiskt, hur man kan vara med och påverka våra utbildningar och få våra röster hörda nåt som jag annars inte tänkt på utan då mest va kan jag göra.

De bästa med mitt uppdrag är just att vi tillsammans i styrelsen fått möjlighet att kunna börja påverka våra utbildningar och fått vara den som företräder er, våra studentmedlemmar. Just därför ska ni därute söka för att fortsätta vårat arbete mot bättre sjuksköterske, biomedicinska analytiker och röntgensjuksköterskor utbildningar jag hoppas vi syns den 8-9 november på årsmötet och vårdgalan!

 

 

Eskil Björnstad, ledamot

Hej på er!

Eskil Björnstad här, ledamot i Vårdförbundet Students styrelse, idag klädd i grönt och blått på besök på operation i Växjö!

Jag gick med i styrelsen för att engagera mig i frågor rörande våra utbildningar, med målet att hjälpa till att bidra till en mer hållbar studietid för våra studenter! Under året har jag lärt mig massor om våra yrken och deras historia, och om varför medlemskapet i facket är så himla viktigt!

Det bästa med uppdraget har varit att få träffa alla engagerade människor som jobbar i våra yrken och som sysslar med att förbättra våra villkor

Eftersom jag kommer att vara färdig sjuksköterska under nästa mandatperiod kommer jag inte att kandidera till nästa års styrelse, hoppas därför att många intresserade och engagerade studenter kandiderar och kommer på årsmötet!

Glöm inte att anmäla er!

 

 

 

 

 

 

 

 

Oscar Martinez Martinez, Vice Ordförande

Denna lördag så har jag, Oscar Martinez Martinez, äran att få gästa på instagram.

I denna styrelse så sitter jag nu som Vice Ordförande

1. Varför ville du vara med i Vårdförbundet Student nationella styrelse ? – Jag gick med för tre år sedan och sökte då som styrelseledamot, anledningen var att jag blev inspirerad av förra studenthandläggaren Sara Both när hon besökte min skola. En annan anledning var att man kan skapa positiva förändringar under sin studietid. Man kan förändra vården i Sverige som gynnar professionerna men även patienterna!
2. Vad har du lärt dig under dessa år? – Att man aldrig ska ge sig! Det finns alltid lösningar på problemen. Sluta aldrig att kämpa då man inte bara kämpar för professionerna, utan även att vi i Sverige ska ha en vård i världsklass!

3. Vad har varit det bästa med förtroendeuppdraget? – Att ha haft möjligheten att påverka på olika instanser, nationella som internationella organisationer/myndigheter!  Allt från diskussioner med hälsoministern till europeiska sjuksköterskeorganisationen, men även hela vägen till ICN, högsta internationella organ för sjuksköterskor. Man ska lyssna på oss studenter! Det är vi som är framtiden!  Jag kommer även sakna alla personer jag har mött under dessa tre år! Haft underbara möten med olika fackförbund i Sverige men även utomlands. En sak har jag lärt mig definitivt, tillsammans är vi starka, tillsammans skapar vi skillnad!  Vill verkligen säga tack för dessa tre år som jag har fått av er medlemmar! Det har varit ett sant nöje att få kämpa för era rättigheter! Tack @vardforbundet för allt ni har lärt mig.

Kommer aldrig sluta kämpa för en bättre framtid!

 

 

 

 

 

Ordförande Sophia Godau 2018 Foto_Anders Olsson
Studentordförande Sophia Godau. Foto Anders Olsson Vårdfokus.

Hej allihopa!

Idag är sista dagen av instagraminlägg av styrelsen och sist ut är jag: Sophia Godau. Jag är ordförande ett litet tag till och är stolt biomedicinsk analytiker!  Jag har varit engagerad i den nationella studentstyrelsen i 2 år nu och anledningen till att jag först kandiderade var att biomedicinska analytikerstudenter var underrepresenterade.

Det är viktigt att alla professioner finns i den nationella styrelsen enligt mig.

Jag har lärt mig massor under detta år som ordförande. Jag har byggt på mina kunskaper om ledarskap, lärt mig mer om projektarbete samt hur Vårdförbundet är uppbyggt och kan påverka.
Det bästa med detta förtroendeuppdrag har varit känslan av att faktiskt göra skillnad. Som t ex på denna bild där vi var med i ett seminarium under Almedalsveckan! Många gånger tar det tid innan man märker av förändringar men när man bryter igenom är den känslan obeskrivlig! Jag är stolt över vad denna styrelse har producerat och påverkat under detta år. Det, och all kunskap från uppdraget, kommer jag ha med mig resten av mitt yrkesliv.

Så tveka inte att kandidera – det är en upplevelse för livet och man lär sig massor!

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!