Kandidera till studentstyrelsen och studentvalberedningen

Skrivet av Gästbloggare

12 september 2019

Studentbloggen

 Du kan kandidera till 2019/2020 studentstyrelse och studentvalberedning

 

Val av ny nationell styrelse och valberedning har stor betydelse i Vårdförbundet Student.  Både för att fortsatt kunna påverka i studentfrågor och vårdpolitiska frågor men också för att synliggöra att studenterna är framtidens hälso- och sjukvård.

Skriv en presentation

Skriv en personlig presentation om dig själv och varför du vill kandiderar till ett styrelseuppdrag i Vårdförbundet Student.  Presentationerna ska ha en överskådlig struktur och studentstyrelse har tagit fram frågor som du besvarar i formuläret.

  • Därför vill jag bli vald till ett styrelseuppdrag i Vårdförbundet Student. Det ska tydligt framkomma vilket uppdrag du kandiderar till (ordförande, vice ordförande eller styrelseledamot).
  • Mina viktigaste frågor
  • Min utbildning
  • Min fackliga bakgrund (obs. facklig bakgrund är inte ett krav)
  • Detta har jag gjort  som jag tycker är bra
  • Detta tror jag kommer att vara viktigt för medlemmarna och för Vårdförbundet Student om ett år.
  • Foto är ett krav!  för att din kandidering ska vara komplett. Fotot kommer sen att publiceras på Vårdförbundets webbplats och måste vara högupplöst.

Du besvarar frågorna i formuläret och skickar din nominering före 4 oktober här!

 

Studentvalberedningen

Vill du hitta studentmedlemmar med positiva drivkrafter till förbundet? Bli valberedare i Vårdförbundet Student! För att kandidera till studentvalberedningen måste du skriva en personlig motivering till varför du skulle passa för uppdraget. Genom ditt uppdrag får du möjlighet att påverka, inspirera och engagera andra studentmedlemmar till nästa styrelse, den för 2020/2021. Valberedningen kommer att bestå av 3–4 ledamöter som har ett fysiskt möte per år, den mesta av kommunikationen kommer att sker digital. Du ges en introduktion till uppdraget av Vårdförbundet och mandatperioden sammanfaller med studentstyrelsens, från den 9 november 2019 fram till 7 november 2020. Skicka in din nominering före 4 oktober här!

Omröstningarna pågår mellan 8 till 22 oktober

Nomineringarna läggas upp på webbplatsen. Webbomröstning sker genom inloggning och alla studentmedlemmar i Vårdförbundet kan rösta.

Årsmöte i Stockholm 8 till 9 november

På årsmötet väljs ny styrelse och valberedning och först då blir styrelsen fastslagen. Alla som kandiderar till styrelsen måste närvara på årsmötet i Stockholm.

Pontus Karlsson på Vårdförbundet Students informationsmöte 16

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!