Vi har chans på brons!

20140521_160200

Vi har pratat med våra lokala politiker om Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor intensivt under året och blir alltmer eniga om att det är den långsiktigt bästa lösningen för att säkra kompetensförsörjningen.

Förstaplatsen går till….Kalmar! Grattis!

Och andraplaceringen kniper Västerbotten, stort grattis till er!

Valet är nära och nu tycker vi att det är dags att bekänna färg. Ni har fortfarande chansen att bli det tredje Landstinget att teckna överenskommelse med Vårdförbundet om att införa Akademisk specialisttjänstgöring för sjuksköterskor. Så vad säger majoriteten? Oppositionen? Vårdförbundet utmanar er att säkra kompetens försörjningen, är ni beredda att skriva under på det?

 

Vi vill ha Brons!

 

Sahra Strandberg
Avdelningsordförande


Kommentarer

  1. Det är en viktig utmaning! För Folkpartiets räkning är jag beredd att skriva under. Det finns ett förslag från vår sida som är formellt lagt i Landstingsfullmäktige som innehåller ett mycket liknande förslag.

    Vi tycker även att det är viktigt att öka lönespridningen. Därför har vi också lagt ett förslag om att skapa en form av karriärtjänster som vänder sig till specialistsjuksköterskor. En sådan tjänst ska innehålla ett antal kriterier där det bl a ska ingå att man följer forskning och rön och kan utveckla vården utifrån detta på arbetsplatsen. En sådan tjänst ska märkas i lönekuvertet.

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!