Ny på Vårdförbundet avdelning Örebro!

För en knapp vecka sedan klev jag över från att jobba på ungdomsmottagningen på Nygatan 7 till att ha ett förtroendeuppdrag på Vårdförbundet på Nygatan 16.Nu sitter jag ett stenkast från min gamla arbetsplats, men med helt nya arbetsuppgifter som kräver helt andra kompetenser från mig.

På ungdomsmottagningen jobbade jag med sexualitetsfrågor i min roll som legitimerad sjuksköterska. Ett fantastiskt roligt och givande arbete och kollegorna där gör att också arbetsplatsen är en dröm att gå till. Jag kan inte minnas en enda dag då jag känt att det varit jobbigt eller ångestfyllt att gå till jobbet. Visst finns det dagar som varit roligare än andra, men jag har aldrig jobbat på en arbetsplats likt ungdomsmottagningen. Att få jobba med unga friska människor (som visserligen ibland söker för sjuka saker) är en ynnest och otroligt givande.
Varför väljer jag då att byta?

Det är en fråga som har flera olika svar, men främst beror det på att både Sahra och Ansi (Vårdförbundets ordförande och vice ordförande här i Örebro) båda varit ”på” mig och frågat om jag är intresserad av att komma hit. Jag har fått frågan vid minst fyra tillfällen se senaste åren och jag har tackat nej med hänvisning till att jag trivs så bra på ungdomsmottagningen. Men när jag fick frågan den senaste gången, nu i somras, kände jag att ”vad är det jag tackar nej till?”. Jag visste inte det utan jag kände snarare att jag var tvungen att prova. Och hur ofta blir en headhuntad på det sättet?
Andra orsaker är också att jag är otroligt nyfiken på vad Vårdförbundet egentligen gör. Jag tycker ofta att den frågan kommer upp i sociala medier i samband med att medlemmar (och icke medlemmar) diskuterar lön och villkor på olika forum. ”Vad gör egentligen Vårdförbundet?”. Vi gör såklart en sjutusan massa grejer. Men vi, som organisation, är kanske inte alltid lika bra på att förmedla vad vi gör. Det ska bli spännande att se om jag kan bidra på något sätt med det.

Så nu sitter jag här.
Det känns bra.
Även om mycket är nytt.

Jag har varit invald i avdelningsstyrelsen sedan i början av 2013 och har fått en hel del kunskaper längs den vägen, men det är först nu som jag sätts in i den dagliga verksamheten. Att sitta i styrelsen har mer varit ett politiskt och ett styrande arbete. Nu blir det också verkstad.
Faran med att ha suttit i styrelsen en tid är att en kan tro att jag redan kan allt. Jag har ju varit här i flera år och känner de som både jobbar och har förtroendeuppdrag här. Men jag är lika mycket novis här idag som vem som helst som nyligen bytt arbetsplats. Det måste jag själv komma ihåg att berätta för mig själv då och då.
Jag kommer att jobba kvar en dag i veckan på ungdomsmottagningen (det känns otroligt viktigt för att inte tappa min kompetens) och jag kommer att ha psykiatrin som mitt ansvarsområde här på Vårdförbundet.

Jag blev klar med min utbildning till legitimerad sjuksköterska 2005 och var först fem år på akuten och AVA innan det blev fem år på ungdomsmottagningen.
Blir det fem år på Vårdförbundet?

Det får framtiden utvisa.

 

IMG_20150506_203718Marcus Folkö Müntzing

Legitimerad sjuksköterska, styrelseledamot avd Örebro samt fackligt arbetande för medlemmarna i länet.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!