Saknas det en förtroendevald hos er? Vill ni öka delaktighet och inflytande på er arbetsplats? Välj en förtroendevald tillika skyddsombud snarast. Ni kanske tänker: jag har inte tid med sådant, inte ännu ett uppdrag eller det behövs inte hos oss. Jo då, det behövs och det är ett roligt, utvecklande och givande uppdrag.

Förtroendevalda får mandat att företräda Vårdförbundet på arbetsplatsen genom att tex medverka på verksamhetens samråd/samverkan tillika skyddskommitté och att vara skyddsombud. Samråd eller samverkansgruppen tillika skyddskommitté är det forumet där arbetsgivaren och representanter för de olika fackliga organisationerna träffas. Här finns det möjligheten till påverkan genom att bl.a. dialog innan beslut tas, deltagande i planering av verksamheten, medverkande i budget och lönefrågor och att även kunna lyfta egna angelägna frågor.

Ni kan var flera på arbetsplatsen som delar på uppdraget. Ni får en grund utbildningen, stöd och  vidare utbildning från avdelning Västmanland. För mer info om uppdraget följ länken.

https://www.vardforbundet.se/sidor-for/fortroendevald/ditt-uppdrag/fortroendevald-pa-arbetsplats/

Hur går det till? Följ länken.

https://www.vardforbundet.se/sidor-for/fortroendevald/ditt-uppdrag/bli-fortroendevald/

Sandra Gustavsson, leg. biomedicinska analytiker, styrelseledamot avd. Västmanland

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!