Desinformation, ”fake news” eller förhandlingsstrategi?

Gör era röster hörda genom att: 1. kommentera SKL:s blogg om ”korrekt fakta och lokal lönebildning” och 2. skriv på petitionen nedan redan idag.

Visst är vi i ett avtalsrörelse och nu gäller det ta reda på fakta kontra ”fakta”. Vårdförbundets medlemmar rasar över SKLs arbetsgivarblogg! Gör era röster hörda genom att kommentera SKL:s blogg nedan. Vi tackar alla engagerade medlemmar som har hittills kommenterat bloggen.

https://skl.se/tjanster/merfranskl/bloggarfranskl/arbetsgivarbloggen/artiklar/korrektfaktaochlokallonebildning.27395.html

Charlotta Dickman har startat en kampanj riktat mot politikerna – beslutsfattarna – som ansvarar för resursfördelningar inom hälso- och sjukvården. ”Vi vill att ni ger SKL och Sobona mandat att gå Vårdförbundet till mötes. Ge förutsättningarna för en löneinjektion för att få särskilt yrkesskickliga att stanna i vården. Vi vill ha rättvisa, jämställda och hälsosamma villkor!” 

Vad vill ni? Skriv på petitionen ”Stoppa försämringarna i vården! Dags för rättvisa löner och hälsosamma villkor”. Klicka på länken nedan.

https://www.mittskifte.org/petitions/stoppa-forsamringarna-i-varden-dags-for-rattvisa-loner-och-halsosamma-villkor?source=facebook-share-button&time=1552641446&fbclid=IwAR2NbT0a-kb81RLZgiW1KnhJjmdWT0bDbwPJmJENj8V_IzaRRKTa1XQv9Iw

Sandra Gustavsson, leg. biomedicinska analytiker, styrelseledamot avd. Västmanland

 


Kommentarer

  1. Rättvisa löner, skall löna sig att jobba i många år och vara kvar i vården

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!