Dags för lön hela dagen!

Kvinnor jobbar gratis varje dag efter kl 16:06, jämfört med män som får lön för sitt arbete hela dagen. Var med och uppmärksamma det på internationella kvinnodagen genom kampanjen #lönheladagen.

• Dela budskapet i sociala medier den 8 mars kl 16.06:

“Efter kl. 16:06 jobbar kvinnor gratis. Varje dag. Dags för #lönheladagen!″

Fortfarande 2019 är löneskillnaden mellan kvinnor och män på 11,3% (omräknat per heldag). Den 8 mars ordnas manifestationer och evenemang i hela landet kring #lönheladagen – läs mer här. http://sverigeskvinnolobby.se/blog/projekt/1552-lon-hela-dagen

Svensk kvinnolobby står bakom kampanjen, som är en del av 16:06-rörelsen. 16:06-rörelsen stöttas av många organisationer bland annat Vårdförbundet.

Sandra Gustavsson, leg. biomedicinska analytiker, styrelseledamot avd. Västmanland

#lönheladagen