Vet du vad som händer med din försäkring hos Folksam om du skulle välja avsluta ditt medlemskap i Vårdförbundet?  Förutom att beslutet påverkar dig personligen påverkar det även kollektivet.

Vad händer då?

*Du som individ har inte rätt att fortsätta ha kvar dina försäkringar (förutom barn- och ungdomsförsäkringar för barn under 19 år) hos Folksam

*Du som icke medlem får undersöka och teckna likvärdiga försäkringar på egen hand! Har du koll på försäkringsvillkoren hos de olika försäkringsbolagen?  Har du koll på vad ni behöver?

* Du som icke medlem får betala försäkringarna separat och i dagsläge innebär det ungefär en fördubbling i avgifter.

*Ska du teckna en ny försäkring  kan det krävas omfattande hälsokontroller vilket kan innebär att du inte får en försäkring!

*Du går miste om stickskadeförsäkringen.

Möjligheten att utöka försäkringar efter behov finns hos Folksam.

De avtalsenliga försäkringarna genom kollektivavtal mellan Vårdförbundet och arbetsgivaren kompenserar dig för inkomstbortfall när du till exempel är sjuk, råkat ut för arbetsskada, är arbetslös, får barn, pensioneras eller inte kan jobba av annan anledning?

Ditt medlemskap i Vårdförbundet möjliggör att Vårdförbundet kan förhandla till sig bra försäkringar till bra avgifter för kollektivet. Ju starkare kollektivet blir desto bättre förutsättningar får kollektivet!

Tillsammans är vi starka! Glöm inte att svara på sommarenkäten på hemsidan.

Glad sommar

Sandra Gustavsson

Biomedicinsk analytiker

Ledamot Vårdförbundet avdelning Västmanland


Kommentarer

  1. vilka försäkringar gäller det , alltså vilka försäkringar har jag endast genom facket och inte genom arbetsgivaren ?
    //gudrun

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Åtta måsten för hållbart yrkesliv

Att ha en bra arbetsmiljö, tillräckligt många kollegor med rätt kompetens och att kunna kombinera arbete och fritid är fullt rimliga krav i dagens arbetsliv. Vi har tagit fram 8 måsten som tillsammans bidrar till ett hållbart yrkesliv. Hur har du det på din arbetsplats?

Läs om våra 8 måsten!