Varför ska vi INTE blogga?

Skrivet av Cecilia Stoor

5 september 2016

Västmannabloggen

Som ni vet har vi ju inte bloggat tidigare, men nu är det dags. Fler och fler av medlemmarna finns på sociala medier och vi har ett uppdrag att finnas där medlemmarna finns. Vi har ett uppdrag att vara tillgängliga och synliga. Säg den förtroendevald som inte hört att facket inte syns. Dags att fortsätta den förändring för att bli synlig som påbörjats tidigare, genom våra nyhetsbrev, våra arbetsplatsbesök, vår Facebook-sida och vårt Instagram-konto.

Styrelsen har funderat och resonerat, vägt för och emot och fått inspiration inför att starta upp en blogg. Vi vet att medlemmarna är intresserade av att veta vad vi gör, vilka aktuella frågor vi jobbar med och att få en inblick i det fackliga arbetet i avdelningen. Vi får otroligt mycket positiv respons på de aktiviteter vi anordnar och gissar att bloggen kan skapa en pågående och levande kontakt med våra medlemmar, mellan våra aktiviteter. Säkerligen kommer även medlemmar som inte har möjlighet att delta på aktiviteter och andra intresserade också känna att man kan komma närmare och få titta in i en förtroendevalds vardag och kunna läsa om aktuella ämnen.

Vi hoppas också på att medlemmar och andra med samma hjärtefrågor som oss har lust att dela med sig här inne, kanske i form av ett gästinlägg hos oss?

Vi hoppas på hejarop, delningar och kommentarer, att ni tycker att det är roligt och intressant att följa med oss här inne. Vi hoppas kunna inspirera och väcka debatt, stötta och skapa gemenskap här inne. Det finns alltså inga skäl till att INTE blogga 😉

Varmt välkommen till Vårdförbundet avdelning Västmanlands blogg!

 

Vi som kommer att blogga i stor och liten skala är:

Lisa Berglind

Ingrid Edman

Sandra Gustavsson

Mimmi Högblom

Tina Javidi

Harriet Lindqvist

Beatriz Olsson

Marianne Palm

Janí Stjernström

Cecilia Stoor

Virpi Vongheer


Kommentarer

  1. Toppeninitiativ! Jag är inte medlem längre pga ekonomiska skäl, men jag följer er i vått och torrt. Har varit medlem i 37 år och fått mycket stöd av er. Hoppas att mina yngre kollegor ska känna sig lika trygga och få ett lika bra arbetsliv, som jag har haft. Tack för att ni finns och lycka till med bloggen.

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!