Det här är jag - Helena Forss Johansson

Vem är jag?
Helena Forss Johansson heter jag, styrelseledamot sedan 2013 i Vårdförbundet avdelning Västerbotten och Regionalt skyddsombud
Jag fick uppdraget att skapa ett inlägg på temat vem är jag. Inte lätt… Hur tusan gör jag det här?
Temat blev min anslagstavla. Den lilla bilden har jag hängt upp för att påminna mig om känslan när jag klev på mitt uppdrag. Hade inte ens gått någon grundutbildning. Learning by doing på riktigt. Bilden visar också den glädje jag känner för mitt uppdrag och påminner mig om att vilja och våga faktiskt är viktigare än att kunna paragrafer.

 

SOU 2014:23, nördigt nog är jag väldigt förtjust i denna SOU som faktiskt inte gått igenom ännu, men hoppet lever. Jag vill som i SOU:n att lagstiftningen kring vår journalföring ska ändras för att passa in i dagen digitala verklighet, anpassas för att möta både användaren och patientens behov.

 

Historien om vargarna, jag tycker det är viktigt att påminna sig om att tro på godhet och att tro gott om de människor jag möter, min inställning är att jag möter kloka människor som vill väl åtminstone till motsatsen är bevisad. Ibland kostar det på att tro gott om sin omgivning men för mig är det så det måste vara utan att för den skull vara naiv.

Sist men inte minst: Sista lappen, korta versionen: Man går inte på knytkalas utan att ha något med sig.

 

Långa versionen: Varför det är viktigt att vara många, värdet av ditt medlemskap. Tänker att det är alldeles för många som tar saker för givet. Det är en lång facklig kamp bakom dina extra semesterdagar, dina 8timmars arbetsdag. Din rätt till föräldraledighet, din rätt att engagera dig, din rätt att påverka, din rätt till medbestämmande, din möjlighet till omställningsersättning, din möjlighet till extra ersättning om du blir sjuk/skadad, är föräldraledig mm. Din rätt att förhandla om lön, din rätt till fridagar. Listan är lång, jag är stolt över den kamp som gett oss alla dessa fördelar. Inget är självklart om vi inte hela tiden värnar våra rättigheter. Om vi inte är starka tillsammans kommer vi inte kunna teckna och behålla kollektivavtal. Vi vara starka och för att vara starka måste vi vara många! Ju fler desto bättre kollektivavtal. Så våga fråga: Är du med i Vårdförbundet? (Eller åker du snålskjuts på dina kollegor)

Varma Hälsningar Helena


Kommentarer

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Åtta måsten för hållbart yrkesliv

Att ha en bra arbetsmiljö, tillräckligt många kollegor med rätt kompetens och att kunna kombinera arbete och fritid är fullt rimliga krav i dagens arbetsliv. Vi har tagit fram 8 måsten som tillsammans bidrar till ett hållbart yrkesliv. Hur har du det på din arbetsplats?

Läs om våra 8 måsten!