Läs en intervju med Karin och bli inspirerad till förtroendeuppdraget i Vårdförbundet

Karin Ahlén MacIsaac
Barnmorska sedan 2015
Förtroendevald sedan 2016
Arbetsplats: Gibraltargatans barnmorskemottagning Göteborg, Västra Götalandsregionen

Vad är det bästa med att vara barnmorska, ser du några utmaningar och vad ser du i så fall för lösningar/utvecklingsmöjligheter?

-Barnmorska måste verkligen vara världens bästa och roligaste arbete. Man får träffa alla typer av människor i alla typer av livssituationer. Att känna att man kan göra skillnad för en annan människa ger en väldigt härlig känsla och att det kan vara i det lilla eller stora i livet.

Beskriv vilka fördelar du ser med medlemskapet i Vårdförbundet? Ge gärna exempel på där medlemskapet gjort/gör skillnad för barnmorskor.

-Att vi i Sverige har fackförbund gör oss unika på vissa sätt. Det är otroligt starkt att vara del av ett förbund, det ger en trygghet genom yrkeslivet. Att ett fackförbund kan påverka på mycket i arbetsmiljön är inte en självklarhet. Men, men, men vi har mycket kvar att kämpa för! Vi måste få en bättre status som yrkesgrupp. Att svensk sjukvård skall skrapas på minimum med bemanning och i lönefrågan är fullständigt ofattbart. Vi kan ge våra patienter så mycket mer om vi fick resurser till det. Vi måste fortsätta jobba för ett samarbete med arbetsgivarna så vi inte hamnar i ett vi och dom.

Fördelar med att vara medlem i Vårdförbundet är absolut en grundtrygghet i yrkeslivet men också tryggheten att ha kollektivavtal som ger väldigt mycket.

Beskriv varför du har valt att engagera dig som förtroendevald i Vårdförbundet.

-Som förtroendevald får man väldigt mycket och får tillgång till ökad kunskap kring lagar, skyldigheter och rättigheter. Det är också viktigt att Vårdförbundet syns ute på arbetsplatserna vilket var några anledningar till att jag valde att engagera mig fackligt.

Vad vill du säga till de som ännu inte är medlemmar i Vårdförbundet?

Tillsammans är vi starka! Om vi inte ansluter oss fackligt kan vi inte heller ställa krav på samma sätt. Vi måste fortsätta varje dag, året om!

Nyfiken på uppdraget som förtroendevald? Undrar du hur det är att vara förtroendevald, om det är något för dig? Kolla in våra sidor med berättelser från andra förtroendevalda!

 

Åtta måsten för hållbart yrkesliv

Att ha en bra arbetsmiljö, tillräckligt många kollegor med rätt kompetens och att kunna kombinera arbete och fritid är fullt rimliga krav i dagens arbetsliv. Vi har tagit fram 8 måsten som tillsammans bidrar till ett hållbart yrkesliv. Hur har du det på din arbetsplats?

Läs om våra 8 måsten!