Grattis till mig själv!

Grattis till mig själv!!

Idag firar jag min yrkesdag, 12 maj! Jag firar att jag varit sjuksköterska i 20 år. Jag firar att jag har ett livsviktigt och ett fantastiskt yrke.selfie B

Tänk att min kunskap gör skillnad. Din kunskap gör skillnad. Vi fantastiska sjuksköterskor som finns där människor har behov av vår profession. Där jag är yrkesverksam inom den kommunala hälso- och sjukvården möter jag de mest sköra äldre och multisjuka människor med komplexa vårdbehov. Åh, ja jag och mina kollegor gör skillnad i min lilla kommun.

Vilken palett av olika inriktningar och möjligheter det finns för oss sjuksköterskor . Jag hittar sjuksköterskor som arbetar på skolan, inom äldrevården, på ambulans, i fängelse, på vårdcentral, i krigsområden, inom bistånd, lyxbåtar, oljeplattformar, forskar, på högskolan, är sjukhusdirektörer och sist men inte minst på sjukhus.

Oj, oj, oj vad vi kan göra med vår profession!

Vår styrelse Vårdförbundet Västra Götaland har också en mångfald och består av två operationssjuksköterskor, en anestesisjuksköterska, en barnsjuksköterska och snart två psykiatrisjuksköterskor. Vi har sjuksköterskor som arbetar inom kommunal hälso- och sjukvård, kardiologiskt lab och ortopedi.

Vår kunskap gör skillnad, vår samlade erfarenhet gör skillnad för patienten, samhället och världens alla människor som träffar på en sjuksköterska.

Och idag är det vår dag, vår yrkesdag 12 maj, min dag!

Grattis till mig och dig!!

Marianne Brindbergs som är mycket stolt

legitimerad sjuksköterska inom kommunal hälso- och sjukvård i Hjo kommun