Varför rösta...

Skrivet av Marianne Brindbergs

23 maj 2014

Västbloggen

EU-valet– är det verkligen idé att ägna tid och engagemang i den frågan? Påverkar det min arbetsmiljö?

Varför ägna tid på bloggen och prata om och rösta. Det har väl inget med ”rätten till ett hållbart yrkesliv”? Fira Mors-dag och vila är väl mycket roligare?

Drygt hälften av Sveriges befolkning som drog till valurnorna vid sista EU-valet. Min röst gör väl ingen skillnad?Jo, om jag gör det och alla mina grannar gör det…och så vidare… vi tillsammans.

Vi har människor i länder som dör för att de vill rösta. Vi orkar inte…

Mina farfar slogs för rätten att organisera sig  i Ådalen och hans barnbarn vårdar inte arvet…

Vårdar arvet för de demokratiska värdena.  Vårdar värdet av att tillsammans göra skillnad. Det är grunden i varför vi har facket.

Grunden i de demokratiska fundamentet

Att rösta gör skillnad, var med och påverka- små bäckar små….vi tillsammans.

Nej, jag är inte jätte insatt i EU-frågorna. Jag förtidsröstade häromdagen för jag vill vila på Morsdag. Jag röstade på ett parti som står upp för människors lika värde. Är glad över Vårdförbundets ställningstagande på kongressen ” ALLAS LIKA VÄRDE”  En enhällig kongress! Det var gåshud på den!

Ta ställning och jag vill uppmana att rösta. Rösta för att du får. Rösta blankt om du inte tror på EU-valet. Det är också att utnyttja sin demokratiska rättighet. I Bryssel är det straffbart att inte rösta. Paradox, att tvingas rösta. Eller som de menar på. Demokratin är inte bara en rättighet utan också en skyldighet.

Någon däremot?      Visa detaljinformation

Marianne –  inte bara morsdagsfirare utan även EU- röstare.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!