Blommor och bil...

Skrivet av Marianne Brindbergs

14 november 2013

Västbloggen

Theres Sjögran och Anders Svenssons insatser för svensk fotboll har ventilerats i media efter fotbollsförbundets stora fadäs. Nu har båda två gjort fantastiska insatser för svensk fotboll inte tu tal om saken, men…

Blommor till kvinnan och en bil till mannen! Där är skillnaden! Anders Svensson tjänar säkert mer än Therese Sjögran när han tar ett landslagsuppdrag och säkert mer när han spelar med Elfsborg hemma på Ryavallen än vad Therese gör. Och om jag har fel. Då kommer jag be om ursäkt, jag lovar.

Fotbollsförbundet har gjort en pudel nu så här efteråt.

Det stormar och det med rätta!

Värderingen av insatsen med blommor och bil!

Sverige som slår sig för bröstet när det gäller jämställdhet. Och så sker detta på bästa sändningstid.

 

Det bästa med denna händelse är att vi får fokus på jämställdhetsfrågorna. För mig handlar det inte om vem som tvättar, stryker eller byter däck på bilen. Men det är där i hemmet, hos mig själv vi börjar forma jämställdhet. För det gör skillnad. Att vara medveten gör att vi kan ta diskussionen. Diskussionen varför våra professioner tjänar sämre än jämförbara traditionellt manliga dito.

Det handlar om värderingen av våra livsviktiga yrken. 

 

Det handlar  som vår förbundsordförande Sineva Ribeiro skriver 131108 om  att jämställdhet är allas ansvar. Hon lyfter också Maria Arnholm som är ny jämställdhetsminister.

 

Maria Arnholm har visat mod och hon har vågat sticka ut hakan. Det för att hon har uttalat att politiker måste ta ansvar som arbetsgivare. Nu hoppas jag att hon kan få stöd och kunna leva upp till sina uttalanden.

 

Börja hemmavé och prata.

Marianne Brindbergs

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!