En klapp på ryggen

Skrivet av Tina Kall

10 oktober 2013

Västbloggen

Jag har länge haft en bestämd åsikt om att jag aldrig skulle söka en tjänst som ”första linjens chef” Denna bestämda åsikt har bland annat grundat sig i att dessa individer är erkänt villebråd. De får sparkar från alla håll. Ja inte bokstavligen men de sitter i en råttfälla mer eller mindre. De behöver inte bara skinn på näsan utan en valk med skinn på näsan, för att klara av kraven från ledningen ovan och från sina underställda medarbetare.

Varför skriver jag om detta nu då? Jo för det är ungefär så det är för de förtroendevalda i perioder. Gör man den gruppen nöjda så blir en annan griniga. Gör arbetsgivaren något som medarbetarna inte är nöjd med, ja då får facket allt som oftast stå skott för det. Gör man en stor del av medlemmarna nöjda, ja då har man en grinig arbetsgivare i ett annat hörn. Nåja det senare får man kallt kalkylera med det ingår i spelet, men man behöver skinn på näsan allt som oftast som förtroendevald och ibland behöver man en valk, tjock som elefanthud på densamme.

Varför irrar jag nu runt på detta vis i mina tankar då? Jo på senare tid har jag har låtit dem som aldrig eller sällan blir nöjda, komma åt mig. Jag glömde för en stund att man aldrig kan göra alla nöjda men så länge den stora massan av medlemmar är nöjda har man nått en bra bit på vägen.

Nu i veckan fick jag mig en skjuts ur denna svackan. Av en slump och på Vårdförbundet Västra Götalands facebooksida fick jag se att jag var en av de 8 nominerade till Årets förtroendevald 2013 i Västra Götaland. En sorts klapp på ryggen och energibooster.

Rodnaden spred sig med vindens fart över kinderna. Kände mig både generad, glad och stolt på en och samma gång. Någon/några av de medlemmar som jag fått förtroendet att företräda har tagit sig tid att skriva en motivation och nominerat mig och likadant för de övriga nominerade förtroendevalda till årets förtroendevald 2013.

Så för att stötta din förtroendevalde på arbetsplatsen, tala om vad du är missnöjd med och eller vill ha förändring på, men ge gärna en vänskaplig klapp på ryggen ibland som peppning och uppskattning på vägen.

Jag och de andra förtroendevalda är ju inte starkare än det stöd vi får utav dem som gett oss förtroendeuppdraget.

Nomineringen fick mig att få energi att fortsätta med de frågor jag nu ska fortsätta att driva, nu när jag och de andra förtroendevalda i min verksamhet lyckats med det vi hittills velat få igenom men listan från de som gett oss vårt förtroendeuppdrag har ett antal punkter till att jobba på.

Vem vann då priset som Årets förtroendevalde 2013 i Västra Götaland?

Jo den mycket värdige vinnaren blev Åsa Bertilsson från SÄS. Hon som arbetar så hårt för Vårdförbundets medlemmar att till med en läkare vill gå med i Vårdförbundet, se tidigare blogg. Grattis Åsa!

 

Årets rookie 2013 blev Viveka Karlberg, SkaS kir.avd 71-72 som även hon har arbetat hårt med arbetsmiljöfrågorna på sin arbetsplats. Grattis Viveka!

En klok fråga i titeln på Glada Huddikgängets nya film.

Hur många kramar finns det i världen?

Kram

//

Tina K.     

Ps!   Tillsammans är vi starka klicka på länken så får du ett gott skratt!

 


Kommentarer

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!