Vårdförbundet oavsett vem du älskar!

Vad händer om en av de bästaste vännerna berättar; jag är homosexuell? Det hände mig en vårdag för några år sedan.

Det är knappt att jag vill skriva om det. Inte för att jag sätts i fokus, utan för att jag sätter en vänskap under luppen.

En vänskap som gör mig gråtfärdig av tacksamhet att jag har, nu när jag skriver om den.

Jag kunde lika gärna ha vänt ryggen åt min vän i ren homofobi och känt mig hotad. Istället för att omhulda vännen och säga GRATTIS, när vännen kom ut.

Jag gav en stor kram till min vän. Jag vet exakt vart det skedde och vad vi hade kallpratat om innan.

När jag plötsligt också fått alla pusselbitar på plats och det kändes helt rätt.  Rätten att få älska den man vill oavsett kön, ålder eller etnicitet. Vara den man är! Den känslan av lättnad efter att det var NO BIG DEAL! Vännen, som är en av de bästaste i livet, har jag kvar.

Jo, jag har många fördomar om människor. Självklart! Precis som alla andra. Jag älskar att ha fel om människor. Tänk att få ändra en åsikt och få insikt. Då växer jag.

Vårdförbundet är med på Westpride. En del tycker att vi inte skall vara där. Vi skall kämpa för lön och inte gå bredvid transor, bögar, queer och flator. Vi är ju ett fackförbund och inte en grupp som skall ta ställning för likabehandling, eller?

Visst blev det lite annat tänk när jag skrev likabehandling?

Vårdförbundet skall behandla varandra lika oavsett vem du älskar, vem du är, vilken religion du har så länge du följer vår stadga och etiska kod. Att våga stå upp för andra, det äger! Därför går jag i paraden på Westpride! För att vara en människa bland människor och få ha rätten att vara sig själv och få älska någon oavsett vem det är!

Vem står du upp för?  För dig själv? Bra! Det är en början.

Jag är en enastående kvinna som reser genom livet med nyfikenhet.

Tjoho! Ha det bäst därute!

Marianne Brindbergs