Nu vill vi ha en "Inte under 25 000"-rörelse i Halland

Skrivet av Gästbloggare

25 september 2015

Studentbloggen

Ulrika Blumfelds är legitimerad sjuksköterska sedan juni 2012 och initiativtagare till sjuksköterskestudenternas löneuppror -  "Inte under 24000" i Stockholm.
Ulrika Blumfelds är legitimerad sjuksköterska sedan juni 2012 och initiativtagare till sjuksköterskestudenternas löneuppror –  ”Inte under 24000” i Stockholm.

Vi har inte något löneupprop sedan tidigare på Halmstad högskola och jag har länge tyckt att det är något som borde komma till Halland också. Jag fick höra att Ulrika Blumfelds, legitimerad sjuksköterska och initiativtagare till sjuksköterskestudenternas löneuppror –  ”Inte under 24000” ,  var inbjuden för att tala på Vårdförbundet avdelning Hallands årsmötet. Så vi tog chansen att boka in henne för att tala inför oss studenter också. Med hjälp av avdelning Halland bokade vi in Ulrika och fixade sedan en lokal på högskolan och gjorde en inbjudan på Facebook. Alla sjuksköterskestudenter på högskolan var inbjudna, både från Varberg och Halmstad. Vi höll mötet över lunchen och passade på att bjuda på lite enklare mat. Ett 20-tal studenter kom och de flesta var inne på termin 5.

Ulrika Blumfelds berättade om sitt arbete med ”Inte under 24000”-rörelsen och sedan blev det även en del frågor och diskussioner angående ingångslön och hur man ska gå tillväga vid ett lönesamtal bland annat. Ulrika tryckte mycket på att inte ta sitt drömjobb med en gång efter att man är klar med studierna. Ulrikas tips är att ta ett jobb där du kan få den ingångslön du vill ha och jobba där något år för att sedan byta till det du kanske egentligen vill göra, men då ha en bra grundlön att kunna utgå från vid löneförhandlingar.

Nu vill vi ha en ”Inte under 25 000”-rörelse här i Halland. Vi blev riktigt peppade av Ulrika och jag är säker på att vi ska kunna få upp ingångslönerna även här i Halland!

Erika går i termin 4 och är vår studentrepresentant på Högskolan i Halmstad. Hon var idag med och fick med 59 nya medlemmar i Vårdförbundet. Erika kommer inte tacka ja till en lön under 27000 när hon är färdig sjuksköterska. #sjuksköterskestudent #vfstudent
Erika går i termin 4 och är vår studentrepresentant på Högskolan i Halmstad. Erika kommer inte tacka ja till en lön under 27000 när hon är färdig sjuksköterska. #sjuksköterskestudent #vfstudent

 

Med vänlig hälsning,

Erika Schön

Sjuksköterskestudent och studentrepresentant på Högskolan i Halmstad

 

 

 

 

 

 

 

 

Vill du också ordna en föreläsning eller har du en ide som du vill genomföra? Låt Erika inspirera dig och ta gärna kontakt med någon av oss studenthandläggare!


Kommentarer

  1. Tjena! Om man vill engagera sig i vårdförbundet som Sjuksköterskestudent hur går man tillväga då?

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!