Gästinlägg från Sara Both!

Skrivet av Gästbloggare

15 maj 2013

Studentbloggen

 Då var jag på väg. Resan börjar i Umeå och framför mig har jag en 36 timmar lång resa.
Jag är på väg till Melbourne i Australien. Där ska jag delta på den världskongress som International Concil of Nurses, ICN anordnar. En del i kongressen ordnas av ICN Student Network. Det nätverket startades i Köpenhamn 2001. Syftet med nätverksmötena är att ge tillfälle för sjuksköterskestudenter från hela världen att kunna dela information, arbete och erfarenheter länder mellan. 
Vid den senaste kongressen som hölls på Malta 2011 deltog 40 studenter från olika delar av världen.

Under veckan kommer det hållas möten där vi studenter kommer diskutera  olika ämnen.

Ett av ämnena är den ekonomiska krisen och den utmaning som många nyutexaminerade står inför då man får en anställning i en verksamhet som drabbas av ständiga uppsägningar och neddragningar. Vi kommer att diskutera denna utmaning och strategier kring detta. 

Ett annat ämne är en diskussion om professionellt förhållningssätt. Vi kommer prata om hur vi som är framtidens sjuksköterskor vill bli uppfattade och hur bilden av framtidens sjuksköterskor kommer att se ut.

 Jag hoppas på att få en inblick i hur det är att vara sjuksköterskestudent i ett annat land, världsdel  och med en helt annan kultur. Vad det finns för likheter, skillnader och vad kan vi lära oss av varandra. Denna vecka kommer bli otroligt intressant, lärorik, spännande och mycket inspirerande.

 Jag heter Sara Both, läser fjärde terminen till sjuksköterska vid Umeå Universitet. Är intresserad av studentpolitik och är otroligt tacksam över att få dela mina erfarenheter med resten av Sveriges sjuksköterskestudenter. 


Kommentarer

  1. Hej Sara kul att du fick delta i denna intressanta konferens med många perspektiv för kommande kollegor!
    Hälsning Sineva

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!