Dags att sansa dig lilla sjuksköterska!

SKR är lite bättre än andra, det vet ju alla. De är lite förmer än andra, det syns tydligt. De vet bäst och klappar den lilla sjuksköterskan på huvudet och tycker det är synd att hen ingenting förstår om vården. SKR har ju dokument, rapporter och alla ekonomiska analyser. De vet ju hur det ser ut i vården. Att Arbetsmiljöverkets krav och förlägganden med krav på förbättringar strömmar in och övertidsberget nu nått ovan trädgränsen, det är ju bara att skicka vidare till nån lokal liten verksamhetschef utan mandat att försvara men absolut inte lösa. Nä inte lösa, det funkar ju bra som det är!

SKR ser helst sjuksköterskor som sina slavar, som de kan bestämma över eftersom de ingenting förstår. Sjuksköterskorna har ju inte läst management-kursen eller utbildningen i härskarteknik, som allsmäktiga politiker och tjänsteman genomgår första dagen på jobbet. För även om man ingen erfarenhet har, vet man ju bättre än en dum sjuksköterska. Hen ska ju bara fatta att det är dags att steppa upp och utöka antalet övertidstimmar från 200 till 400 h eftersom det kostar att förfina SKR:s varumärke och att betala HR- avdelningens 14 kommunikatörer för att rekrytera grekiska sjuksköterskor. För Grekland har ju ett stort överskott på sjuksköterskor och de behövs inte längre i den grekiska sjukvården. Det vet vi ju, för vi är med i EU.

Inte ens när man har sökande till en tjänst lyckas man rekrytera sjuksköterskan. För det tar för lång tid för HR att ordna med anställningspapper och då hann sjuksköterskan ta en tjänst på en privat vaccinationsmottagning. Eller så erbjöd man en lön som var 6kr mindre i timmen än vad sjuksköterskan behövde för att klara hyra, mat och nån aktivitet till barnen på de två veckor som blev kvar av semestern, när de andra två veckorna dragits in, pga att den där nya sjuksköterskan valde att börja på ICA istället eftersom man där i alla fall får dubbel timlön för att jobba helg, kontra mot 62 kr på på Akuten. Asch då!

När sen sjuksköterskorna utgår från forskning som visar att de diskrimineras och behandlas ojämnställt, vet SKR bäst och har svaren på allt. Sjuksköterskorna ska sansa sig, veta sin plats och sluta låtsas att de kan något och forskaren kan stoppa upp sina resultat där solen inte skiner. För politiker och tjänstemän vet allt som finns att veta om en jämställd arbetsmarknad. Det säger ju sig själv. De har ju varit på kickoff på spa och lyssnat till den hippa föreläsaren som arvoderar vad en sjuksköterska tjänar på två månader, för en timmes föreläsning som mest är en standup. Klart som korvspad!

SKR:s tjänstemän och politiker älskar att bibehålla och är de starkaste beskyddarna av diskriminering av kvinnor och kvinnodominerade yrken i Sverige. Alla inser ju att sjuksköterskorna inte förstår sitt eget bästa eftersom man faktiskt erbjuder gym på en av regionens orter och att man har ett friskvårdsbidrag på 3000kr/år. Det är ju grymt asså!

Nu planerar vi mer övertid, lägre OB-ersättningar, mer sjukfrånvaro, fler nedläggningar av sjukhus och mer makt åt Tengil! Framåt! Framåt mot avveckling!

Hälsningar Bitterfittan och Klimakteriekossan
som klivit av efter en sexdagarsvecka (eftersom veckovila går att göra lite som man vill med när verksamheten anser att den behöver det) och vars hormoner går bananas, efter att ha plockat ihop en godispåse med dag, natt, kväll och helg och lite skitdålig sömn på det samt blivit utan kvällsmat två dagar i rad.

Fotnot: SKR=Sveriges samtliga kommuner och regioner


Kommentarer

  1. Klockrent! Och det är ju det som gör det så hemskt! Att man kan skriva typ ett galet kåseri, som faktiskt visar sig inte alls vara ett galet kåseri🫣Utan att alla sjuksköterskor, faktiskt lever och arbetar i denna galna verklighet, varje dag!!!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!