Denna blogg består av både ris och ros.

Svärmor råkade ut för en olycka och behövde bli vårdad på sjukhus under en tid. Min fru som var med på akuten var jättetydlig med att hon ville bli kontaktad då svärmor skulle flyttas från avdelningen hon kom in på.

När hon kontaktade avdelningen någon dag efter behandling för att höra hur det gått och när hon kunde komma på besök, så svarade personen att det inte fanns någon person på avdelningen med det namnet. Min fru blev då irriterad och undrade varför ingen hört av sig  vart svärmor tagit vägen. Hade man kört hem henne till vårdboendet Trädgårdarna eller var hon kvar någonstans?

Frun kontaktade vårdboendet som meddelade att här var hon inte. Det blev en återkontakt med avdelningen och krävde att få prata med någon som hade koll (sjuksköterska). Efter en lång stund så kunde sjuksköterskan återkoppla att hon flyttats till en annan avdelning på sjukhuset, där hon kunde få bättre vård. Vi kunde bara hålla med, inte speciellt personcentrerat.

Sedan ett stort paket från tomen till vårdboendet Trädgårdarna där omvårdnadspersonalen och sjuksköterskorna verkligen arbetat personcentrerat och tagit hand om både svärmor och oss anhöriga.

Med dessa synpunkter så får ni ha en god fortsättning

Hans Nilsson
Anhörig och Leg. sjuksköterska


Kommentarer

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!