Önskelista från en undervärderad sjuksköterska

Hej hopp i julstöket.

Det finns väl ingenting som är så aktuellt som lön i dessa tider

Har ni fått besked?

Jag gör inte vågen för årets lönerevision. Men ser inte att satsningen på oss erfarna avspeglar sig i årets lön heller. Hur får man de som lönesätter förstå att vi  med lång erfarenhet inte stannar kvar om man fortsätter att undervärdera oss.
Vårdförbundets mål med nuvarande avtal är att man under en karriär dubblar sin lön. Jag roade mig med att räkna ut hur min löneutveckling sett ut om jag utgick från en startlön på 25 000:-.

Jag har arbetat som sjuksköterska i snart 33 år och har 36 700:- i lön.

Detta ger den fantastiska summan 365,62 kr per år. Det skulle ta mig över 30 år till att nå Vårdförbundets mål med en dubbling av lön fram till pension. Frågan är om jag orkar med vårdjobbet fram till 86 års ålder?

Det är synd att Jobbet som sjuksköterska är fantastiskt roligt och ger mycket. Jag har haft många fantastiska år i yrket, men nu lider vården personalbrist, arbetsmiljöbrister och stor brist på löneutveckling för oss som arbetar patientnära. Känns det lockande?

Önskelista till tomten:
En lön värdig mitt yrke
Fler kollegor
En arbetsmiljö värd namnet

Hans Nilsson
Leg. Sjuksköterska med lång erfarenhet

Följ avdelning Örebro i sociala medier!