Släpp loss en elefant!

Skrivet av Ann-Sofie Gustavsson

14 april 2012

Örebrobloggen

Att binda en elefant

Har du någon gång sett en cirkuselefant bunden i ett rep vid en träpinne? Har du isåfall funderat över hur det kommer sig att elefanten som kan lyfta flera hundra kilo med sin snabel, finner sig i att vara bunden istället för att slita sig loss?

Förklaringen är enkel. När elefanten är liten hålls den bunden vid ett järnrör med järnkedjor. Hur mycket den än försöker kan elefantungen inte komma loss. Till slut ger elefantungen upp – den har lärt sig att den inte kan slita sig loss. Därför försöker inte heller den vuxna elefanten att slita sig loss. Det är inte längre kedjan som håller elefanten bunden utan en röst som säger: ” Jag kan inte, det är omöjligt”.

Är du en av dem som drabbats av samma öde som cirkuselefanten? Som fått höra ” Du klarar det inte” och Det där är ingenting för dig” så många gånger att du känner dig bunden av dessa begränsningar?

Isåfall är det dags att bryta sig loss nu. Utmana dig själv till att få se att ”Du kan inte -kedjorna” splittas och du blir fri.

Ur ” Det är aldrig kört ” av Kristina Reftel

Lite tankvärda ord som jag hörde under ett möte med kollegor och Vårdförbundets medlemsrekryteringscoacher i veckan. Är du nyfiken på vad coacherna fixar med – läs  medlemsrekryteringsbloggen ..

Och vad vill jag säga med elefanthistorien då?

  • Tro på DIG själv!
  • Du ÄR BRA och ska värderas efter den kunskap du har.
  • Om någon säger något annat så har de fel!!

Trevlig helg!

// Ann-Sofie

Följ avdelning Örebro i sociala medier!