Sommaren 2011.

Skrivet av Gästbloggare

21 juni 2011

Örebrobloggen

Inför sommaren har det i år varit svårare att rekrytera vikarier till sjukvården i hela landet.  

Nu när semestern är nära förestående visar det sig att planeringen är mycket sårbar. Den grundläggande planen inför sommaren är så sårbar att kraven på vårdförbundets medlemmar är mycket stort. Det finns stora förväntningar på vårdförbundets medlemsgrupper som tjänstgör i verksamheten, att de tar ansvar för att lösa de problem som finns och eventuellt uppstår under sommaren . En reflektion jag gjort den senaste tiden är att ekonomi styr starkare än arbetsmiljö och patientsäkerhets perspektivet vilket är ett stort bekymmer. Kommuniceras det på ett konstruktivt sätt i verksamheten? Hur arbetar man med handlingsplaner inför denna tuffa sommar? Frågor jag tar med mig till Landstingsledningen under veckan.

Min bild är att oförutsedda händelser som  t.ex. sjukskrivningar, hårt tryck med många svårt sjuka patienter o.s.v. kommer att påverka möjligheten att arbeta patientsäkert i sommar. Här är det av mycket stor vikt att alla sådana risker dokumenteras o hanteras på arbetsplatsen.

/Siv Wallberg

Ordförande 

Vårdförbundet avdelning Örebro


Kommentarer

  1. Det finns lösningar på sommarsemesterplanering, Höj grundbemanningen och sluta dribbla med sommapaket, turbyten, dubbelpass, minibemanning. Det är ju en självklarhet att patientsäkerhet och god arbetsmiljö gäller året runt. Har vi anställda med fackliga krav i ryggen möjlighet att genomföra en förändring någon gång. Ställ frågan till kommun-och landstingspolitikerna. Detta är en ledningsfråga!
    Hälsningar! Bodil

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

Följ avdelning Örebro i sociala medier!