I kväll medverkar jag vid det etiska reflektionstillfället i Malmö som avdelning Skåne arrangerar. Förra veckan genomförde vi etisk reflektion i Umeå och Sundsvall, och nästa vecka blir det Växjö och Jönköping/Eksjö som står på tur.

Det etiska arbetsmaterialet för biomedicnska analytiker tar fortsatta steg mot att bli klart, vi har diskuterat formgivning och utseende och likaså vilka som ska få läsa textmaterialet på ”remiss”. Personligen hade jag gärna sett att materialet var klart för länge sedan, även om jag borde ha insett att detta tar tid. Men, ljuset har börjat skymta, men jag säger inget slutdatum.

När det gäller reflektionstillfällena har deltagarna fortsatt kommenterat detta som intressant, viktigt och litet svårt, något som man behöver öva på. Förra veckan fick jag en kommentar om att ”jag har aldrig reflekterat över mitt yrkesutövande på detta sätt tidigare”. Det kändes som en framgång i allra högsta grad!


Kommentarer

  1. Det låter som ett nyttigt arbete att få till etiska reflektioner! Kul att det går bra- då får vi snabba upp vårt arbete med materialet!

    1. Ja, faktiskt så får vi göra det. Det känns att det har uppstått en rörelse, ett momentum och det kommer förfrågningar om material och hjälp att komma igång från olika håll. Så roligt!

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.