Över 40 dagar av övertids- mertidsblockad och nyanställningsblockad har nu gått.

4 juni la våra kollegor i 5 regioner ner arbetet för att strejka för oss alla, många av er kan inte strejka då det blir samhällsfarligt, alltså gör andra det, de gör de för oss alla. Vi vet att det är tufft för er, det är tufft när vi har en arbetsgivare gör allt för att fortsätta bedriva verksamhet som egentligen är beroende av övertid och mertid. I detta läge behöver vi tillsammans hjälpas åt, stå upp, ena oss tillsammans. Just nu pågår mycket arbete inför tisdag.

På tisdag den 11 juni kl 11.00 då kommer era kollegor på EPOS, Operation i Köping, Resursenheten och 1177 att lägga ner arbetet för att strejka.

Men vad kan ni gör då? Förutom att hålla i och hålla ut vad gäller vår mer- och övertidsblockad, så har vi inte lagt ner vårt arbetsmiljöarbete.
Vi har intensifierat det, till detta behöver vi er hjälp, hjälp med att synergier skrivs, att ni hjälper oss att få information om det uppstår arbetsmiljöproblem!

Arbetsgivaren hävdar just nu att vår konflikt är samhällsfarlig, men det är inte vår övertids- och mertidsblockad som stänger akuten i Köping nattetid i sommar. Vi har varslat under 90 medlemmar om strejk i Västmanland, betydligt mycket färre än det antal avrop på bemanningssjuksköterskor och bemanningsbarnmorskor som Regionen gjort till i sommar. Det är regionens personalpolitik under lång tid som gjort det!

Nu behöver vi er hjälp att ge vår förhandlingsdelegation kraft i förhandlingar! Vi måste få till en ändring!

Johanna Holmström
Med vänliga hälsningar
Johanna Holmström
Vice ordförande
Vårdförbundet avd Västmanland

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!