Idag var det äntligen dags för överlämnande, manifestation och uppvaktning av regionpolitikerna under deras lunchpaus i regionfullmäktige utanför stadshuset.

Delar från styrelsen med ordförande Ingrid Edman i spetsen påbörjade manifestationen klockan 11 i gassande sol och 26 graders värme för att överlämna namninsamlingen tillsammans med medlemmar från olika verksamheter inom regionen, bland annat deltog barnmorskor, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker.

Alla var samlade med samma mål att uppmärksamma politikerna och arbetsgivaren på missnöjet med årets löneöversyn. En och annan privatperson kom också förbi och uttryckte stöd i vår fråga. Lokala nyheter hade även stort fokus på vår manifestation och livesände överlämnandet, intervjuade ordförande och medlemmar som deltog vilket satte stort fokus på frågan.

Vi har sedan uppstarten av namninsamlingen för en månad sedan samlat in 1.024 underskrifter för att belysa missnöjet med årets löneöversyn.

Styrelsen i avdelning Västmanland vill tacka alla medlemmar som tog sig tid att närvara idag, alla som har skrivit på namninsamlingen, de som engagerat sig på olika sociala medier, lokala nyheter som lyft frågan och följt upp den samt regionpolitikerna som mötte upp under sin lunch och tog emot namninsamlingen. Utan er hade detta inte kunnat bli av överhuvudtaget och nu fortsätter vi kampen.

STORT TACK!

 

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!