Nu brinner det på riktigt! Ta inga risker mina vänner!

Nedan kan ni läsa om eldningsförbud och vad det innebär (från Mälardalens Brand och Räddnings hemsida).

Länsstyrelsen har beslutat att eldningsförbud gäller i Västmanlands län med hänsyn till att det råder hög brandrisk i skog och mark. Förbudet omfattar hela Västmanlands län från och med den 18 juli 2018, klockan 15:00, och varar tills vidare.

Eldningsförbudet innebär att:

Det är förbjudet att elda i hela Västmanlands län. Var uppmärksam på att det innebär att även fasta grillplatser, användningen av campingkök eller engångsgrillar, grillning på campingar med mera, omfattas av eldningsförbudet. Eldning är endast tillåten i trädgårdsgrillar på egen tomtmark.

Den som bryter mot förbudet gör sig skyldig till ett brott och kan stå till svars i enlighet med Lag om skydd mot olyckor.

Läs mer om eldningsförbudet på Mälardalens Brand och Räddnings hemsida eller deras Facebook sida.

http://www.mbrf.org/

Sandra Gustavsson, leg. biomedicinska analytiker, styrelseledamot avd. Västmanland

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!