Ibland måste man fira!

Många delar i ett förtroendeuppdrag är intensiva och tålamodsprövande. Men ibland måste man tillåta sig att fira. Det har vi faktiskt gjort TVÅ gånger denna vecka. 🙂

agneta-pensionVi började med att fira av vår fantastiska administratör Agneta. Hon har hjälpt oss förtroendevalda och alla medlemmar på ett enastående bra sätt genom alla år. Hon har varit vår stöttepelare och bollplank, vår allt i allo och vår expert. Vi pratade om saker vi minns under åren vi haft förmånen att verka tillsammans med Agneta och vi skrattade hjärtligt åt många av våra minnen. Något som har etsats sig fast hos oss alla var strejken där lilla Västmanland var en av de avdelningar med flest medlemmar uttagna i strejk. Vilket engagemang, vilket driv och vilket arbete med att administrera alla strejkkort så att alla medlemmar fick sin strejkersättning. Det är något att minnas!

Tack Agneta för alla år du givit till medlemmarna och Vårdförbundet! Du är underbart fantastisk!

so-dag-2016-5Sen firade vi skyddsombudens dag med att överlämna utmärkelsen ”Ett fantastiskt skyddsombud” till Kristina Karlsson, leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård. Vi fick möjlighet att träffa Kristina på hennes arbetsplats och överlämna pris och diplom. Som del i vinsten ingår att arbetsplatsen bjuds på tårta.

Kristina har visat stort eget engagemang på arbetsplatsen och även fått medlemmarna att visa sitt engagemang i en tuff arbetsmiljö. Kristina har deltagit i arbetsmiljöarbetet på ett förtjänstfullt sätt och verkat för att förhindra olyckor och ohälsa. Hon har också fortgående genomgått utbildningar på arbetsmiljöområdet. Stort grattis till Kristina!

Till sist avslutar vi EU:s arbetsmiljövecka med att gratulera alla vår fantastiska skyddsombud! Ni gör ett enastående arbete för alla anställda där ute! Ni är alla värda en stor tårta!

so-dag-2016

Åtta måsten för hållbart yrkesliv

Att ha en bra arbetsmiljö, tillräckligt många kollegor med rätt kompetens och att kunna kombinera arbete och fritid är fullt rimliga krav i dagens arbetsliv. Vi har tagit fram 8 måsten som tillsammans bidrar till ett hållbart yrkesliv. Hur har du det på din arbetsplats?

Läs om våra 8 måsten!