Pia och Lisa gästbloggar om förtroendevaldadagen

lisa-och-piaVi hade förmånen att få gå på Vårdförbundets förtroendevaldadag i Västerås förra veckan.

Det var ett innehållsrikt program som startade med att förhandlingschef Annelie Söderberg berättade om Vårdförbundets arbete med hälsosam vårdmiljö och nattarbete. Vårdförbundet har ju under en period arbetat med att få till ett nattavtal med plats för återhämtning. Det var intressant att få en uppdatering över hur arbetet går och vi har en positiv förhoppning om att det kommer att leda till något bra. Mer om arbetet med avtalet kan du läsa i avtalsbloggen.

fortroendevaldadag-sept16

Därefter följde en information om sommarenkäten där det var lite dålig svarsfrekvens, endast ca 200 av Vårdförbundets 3000 medlemmar i Västmanland hade svarat.

Dagens höjdpunkt tyckte vi var en intressant föreläsning med BUP Mellanvård från Skövde och psykiatrisjuksköterskorna Åsa Lagerström och Anette Sannerfors och hur de arbetat med personcentrerad vård. Ett intressant projekt där barn istället för att bli inlagda i sluten vården kan få stöd och vård i hemmet. Vi hoppas att den här arbetsmetoden sprider sig i landet då vi kan se stor vinning både för alla inblandade. Åsa och Anette är vinnarna av Vårdförbundetspriset 2015.

fortroendevaldadag-sept16-acc

Dagen avslutades med ett arbete med personcentrerad vård. Vi fick bland annat material till en studiecirkel som vi kan använda ute i verksamheten. En lyckad dag med intressant information/inspiration samt så klart trevligt att träffa andra kollegor.

Oj, hoppsan… Höll på att glömma, vi fick även träffa Vårdförbundets nya ombudsman i Västmanland, Rino Agerhall, en rolig herre som vi hoppas vi får se mer av!

Pia och Lisa, förtroendevalda på Rättspsykiatrin i Sala