Nyfödd inspiration

Skrivet av Cecilia Stoor

8 september 2016

Västmannabloggen

Den här veckan har jag, min kollega Mimmi tillsammans med Ritva och Lilian, styrelseledamöter i Gävleborg, utbildat nya förtroendevalda. Det är en fantastisk förmån att få dela med sig av den kunskap och erfarenhet jag fått med mig genom åren. 🙂 På grundutbildningen får jag möjlighet att ta del av intressanta diskussioner, nya resonemang, spännande vinklingar på frågor och många skratt. Vi har diskuterat ämnen som arbetsmiljö, lön, den svenska modellen, medbestämmande och rollen som förtroendevald.

mimmi

Att få uppleva den nyfikenheten, kunskapstörsten och glädjen det är att få gå en utbildning är fantastiskt härligt! Jag upplever att de förtroendevalda känner sig hedrade över att ha fått förtroendet från sina kollegor. När vi har reflekterat kring uppdraget beskriver de att de känner sig stolta över att vara förtroendevalda i Vårdförbundet. 🙂

halva-gruppen ovning-2

Vi har pratat mycket om förväntningar på sig själva och upplevda förväntar från andra. Utmaningen har varit att landa i rimliga förväntningar och komma fram till att rollen som förtroendevald handlar om att vara coachande och sammanhållande. Arbetet med att skapa förändring gör vi tillsammans. 5, 10, 30 personer kan göra så mycket mer tillsammans än en ensam person. Att få hjälp och stöttning i att hitta möjliga vägar att ta sig fram mot förändringen, är fantastiskt viktigt och något en förtroendevald gärna bidrar med.

runda-bordet ovning-1

Alla kan vi bidra med något. Det kan vara något ”så litet” och roligt som att gå på en aktivitet som Vårdförbundet anordnar. Få lite ny inspiration! Kanske sås ett frö kring en fråga som man börjar diskuterar i fikarummet. Då skapas kanske ett önskemål om att ha ett medlemsmöte där vi diskuterar möjligheten att förbättra på arbetsplatsen. Så redan att gå på en aktivitet är att vara med och bidra. 🙂

”I många år funderade jag på när någon skulle börja göra något åt saken, när jag plötsligt insåg att den någon var jag.”

Tack till alla er nya förtroendevalda för att ni vill bidra till att öka vårt gemensamma engagemang!

#tillsammanskanvipåverka

gruppbild