Ett sjukskötersketrollspö som kunde uppfylla alla mina önskningar på jobbet. Att med ett trollslag kunna ändra lokaler, kostnader, tidstillgång osv. Ni vet.

Jag heter Sandra och har jobbat som sjuksköterska i 7,5 år. 7,5 år… blir själv förvånad över hur snabbt allt går. Jag har arbetat som sjuksköterska sedan jag var 21 år och tänker fortfarande att andra kan mycket mer och bättre än mig för ”jag är ju rätt ny”. Men någonstans så kan man ju alltid mer än vad man tror, men det är ju så oerhört lätt att fokusera på allt man INTE kan. Känner du igen dig?

Det var en av anledningarna till att det tog 7 år för mig att engagera mig fackligt, för jag tänkte att jag kan för lite om det, att andra säkert kunde mycket mer. Men hur i bängen ska jag kunna lära mig mer om det fack som arbetar för min skull om jag inte hoppar på tåget? Och jag är så tacksam för den kunskap jag fått från Vårdförbundet! När kunskap dessutom kommer från olika håll så tycker jag själv att allt vävs samman i ett starkare kunskapsnät. Allas erfarenheter och ord ställs mot varandra och möts med min egna realitet.

För det är inte lätt, snarare omöjligt, att känna sig konstant uppdaterad och informerad om allt som rör vårt arbete. Inom vården möts vi av frågeställningar och nya lagar, rekommendationer och frågor hela, hela tiden. Vi förväntas kunna allt, vi löser andras problem, vi sliter hårt. Så nu är det tid att ge oss själva ett extra andetag att orka fortsätta – och jag behöver ER HJÄLP.

Här nedanför finns ett kommentarsfält. Gå in i det och skriv en komplimang till dig själv! Snälla. En komplimang till dig själv (eller flera komplimanger, I won’t stop you).

Du är min kollega och jag vore ingenting utan dig. Du lär mig, du hjälper mig, du inspirerar mig.

Så ta nu och skriv något fint om dig själv, som tack för det du gör och som inspiration till oss andra, så kanske vi en dag lyckas arbeta fram de där drömarbetsplatserna med fantastiska förutsättningar för alla de vi vårdar.

Men ps. Säg gärna till om du hittar ett sådant där trollspö.

God jul i förskott!

/Sandra Burström

Leg. sjuksköterska och förtroendevald Umeå kommun,

Vårdförbundet Västerbotten


Kommentarer

Det går inte längre att kommentera på det här inlägget.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!