Barnmorskestudent med AST och villkorsfrågor på agendan

Hej allihopa!

Mitt namn är Therése Burlin och jag är en 33-årig trebarnsmamma till tre starka brudar. Lever med min man i Sundsvall och studerar för tillfället till barnmorska via distansutbildningen i Umeå i termin 2, som jag längtat efter att få börja denna utbildning! Jag sitter även med i Vårdförbundets styrelse i Västernorrland sedan drygt 2 år tillbaka som ledamot.

Jag läste till sjuksköterska i Umeå och tog examen för 12 år sen. Enda sen jag påbörjade min utbildning till sjuksköterska har jag vetat att jag skulle läsa vidare och bli barnmorska. Men som alla vet kommer livet emellan ibland och barn och flytt gjorde att jag la mina drömmar på hyllan tills i januari -18.

I Västernorrland har Vårdförbundet drivit hårt att få igenom och införa AST, akademisk specialisttjänstgöring inom regionen. Som ett led i detta har de flesta arbetsplatser i regionen slutat med studielön och att man ska binda upp sig till den arbetsplatsen via ett “slavkontrakt” på 2-3år, som det har sett ut tidigare. Sådana här kontrakt hade kvinnokliniken tidigare och jag var inställd på att skriva på ett sånt kontrakt när jag i tanken tänkte börja studera. Som tur var för mig så när jag väl bestämde mig för att börja studera så hade dessa kontrakt tagits bort, för ingen ville skriva på något sådant när andra alternativ till lön under studier fanns.

Jag har nu fått en utbildningsanställning inom kvinnokliniken där jag får studera med bibehållen lön, pensionsgrundande förmåner och semester. Min lön bekostas via SKL:s pengar satsning inom kvinnosjukvården. När jag gått min utbildning färdigt så får jag göra en ny löneförhandling inför ev. anställning inom kvinnokliniken i Sundsvall, men jag är inte bunden att börja jobba där! Detta är en självklarhet för mig att vi inom våra fyra professioner i Vårdförbundet ska få vidareutbilda oss med bibehållen lön, precis som läkarstudenter. Detta är något som jag alltid pushar studenter att fråga om och ställa krav på vid nyanställning, vilka fortbildningsmöjligheter finns på denna arbetsplats och får jag bibehållen lön vid studier? Ställer nog många dessa frågor och krav måste arbetsgivaren inse att detta måste vi ordna för att rekrytera dagens personal.

Sen har det nog inte undgått någon att Barnmorskeförbundet vill bilda eget fackförbund inom SRAT. För mig är detta en icke fråga. Jag kan inte se att vi barnmorskor kommer kunna driva fackliga frågor inom SRAT, inte heller att vi ska kunna påverka våra arbetstider och lön, då SKL sagt att de inte tänker sluta enskilda avtal med SRAT eller Barnmorskeförbundet. Jag hoppas att det blir ett nej i omröstningen den 14/11. Blir det inte så kommer jag iallafall stanna kvar i Vårdförbundet. Jag kommer kämpa för att övertyga barnmorskor i Västernorrland att stanna kvar, men var och en måste följa sin övertygelse. Man är alltid välkommen tillbaka om man ändrar sig!
God Jul från mig till alla er!

/Therése Burlin, blivande barnmorska.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!