Det här är jag - Marie Brännström

Skrivet av Marie Brännström

31 juli 2018

Västerbottenbloggen

Hej, Marie Brännström heter jag och är styrelseledamot i Vårdförbundet avd Västerbotten
Min profession är Operationssjuksköterska och jag har haft min tjänst på operation i Skellefteå i drygt 25 år. Ett fantastiskt roligt jobb och jag har aldrig ångrat att jag valde den specialist inriktningen.
1997 fick jag möjligheten att vara förtroendevald på arbetsplats och 2010 blev jag förtroendevald på facklig tid.

2013 fick jag förtroendet som styrelseledamot för Vårdförbundet avdelning Västerbotten och blev omvald senaste årsmötet på 4 år till.

Jag arbetar idag som bitr. avd chef på ortoped enheten i Skellefteå,

Kan man vara chef och sitta i Vårdförbundets styrelse? Den frågan kommer ganska ofta och Ja det kan man.
Vårdförbundet organiserar chefer och ledare och vi är ledande i vårdfrågor. Det är viktigt att vi i Västerbotten gått i bräschen vågat välja in en chef i styrelsen.
Jag har inte mycket facklig tid nu men, arbetar mot chefer och ledare på den tid jag har. Jag vill bygga upp ett nätverk för chefer och ledare i Västerbotten och arbeta med deras frågor.

Arbetsmiljö är ett ämne som drivit mig alla år.
Hur kan vi få till hälsosamma arbetstider, en bra fysisk och psykosocial arbetsmiljö och en status i samhället som kan generera den lön som vi är värda?
Vi ska kunna vidareutveckla oss inom alla våra professioner och givetvis få lön efter vår kompetens. Man ska orka arbeta heltid, ha bra återhämtning, må bra och ha ett socialt liv. Detta ska vara en självklarhet tycker jag.
För att komma framåt i dessa frågor måste vi samarbeta – medlemmar och arbetsgivare, Jag tror på att samarbete och dialog är en konstruktiv väg att ta sig an många av de problem som finns idag.

Jag bor med min familj på en gård norr om Skellefteå, med en härlig trädgård och vackra blommor. Där får jag mycket av min återhämtning.

Var får du din?

Varma hälsningar
Marie

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!