Det här är jag - Jenny Olsson

Jenny Olsson

Skrivet av Jenny Olsson

17 juli 2018

Västerbottenbloggen

Just fyllda 45 år är jag full av energi och kraft att driva Vårdförbundets frågor, jag brukar beskriva mig som outtröttlig och känner kraft och energi av alla medlemmars engagemang och vilja att påverka. Visst kan jag möta medlemmar som är missnöjda också, oftast ser jag det som en möjlighet att vi tillsammans kan bli ännu bättre. Att vara förtroendevald är inget ensamarbete utan det är VI tillsammans som når framgång och styrka.

Till min profession är jag legitimerad sjuksköterska och 2018 är året jag firar 20 år i yrket. Jag tog min examen i januari 1998 och innan dess arbetade jag som barnsköterska på Barnkliniken, NUS. Min anställning har jag i Västerbottens läns landsting med senaste planeringen på Dialysen och njurmottagningen.

Jag brinner för samhällsfrågor och politik och har fått många frågor om att engagera mig i partipolitiken men efter noga övervägande har jag insett att det är vården jag brinner mest för och det är just där jag är nu som jag kan påverka allra mest.

Vilka frågor är viktigast för mig: Min största ambition är att vi ska få en Vi-känsla i Vårdförbundet och känna att det är tillsammans vi når största framgång. Tanken på att leda över 5000 suveräna medlemmar i Västerbotten är svindlande och varje möte, varje kontakt ger mig så mycket energi. Det är just det som ger mig ork och kraft att arbeta och påverka så att vi medlemmar får en bra lön och löneutveckling, tid för kompentensutveckling, bra arbetsmiljö och rätt förutsättningar att bedriva ett bra jobb.

Jag har förmågan att gå från noll till hundra och tvärtom, jag är bra på att göra ingenting och fixar även många bollar i luften, brukar säga att jag arbetar bäst under press. För att må bra brukar jag röra mig mycket, om ni ser någon svischa fram på en fullpackad Monark så kan det vara jag. Har under flera år styrketränat även om de stora musklerna uteblivit. Har blivit aningens frälst över yoga och vad det gör med kropp och själ så det försöker jag utöva regelbundet. Jag läser mycket och är allätare i litteraturens värld. Att nörda ner mig i någon serie på Netflix inte är att förringa. Då vår dotter fyller 19 år och ska pröva sina vingar ute i världen har våra katter Bosse och Ragnar ersatt småbarnsåren.

Varma hälsningar Jenny Olsson, stolt legitimerad sjuksköterska som aldrig ger upp!

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!