Lucka 8 - Siv-Inger Eliasson

Siv-Inger arbetar som sjuksköterska i Norsjö kommun sedan 2016. För 25 år när hon tog sin examen som legitimerad sjuksköterska började hon arbeta i Umeå kommun.

1994 sadlade hon om efter sin utbildning till Röntgenssjuksköterska och har arbetat länge på Mammografin i Umeå. Många av er har kanske träffat på Siv-Inger som är en av de som åkt runt i Mammografibussen för att göra kontroller på kvinnorna i länet.

I år har Siv-Inger även tagit sin examen som Specialistsjuksköterska inom onkologi. Hon brinner för palliativ vård och smärtlindring så med det engagemanget och den kunskap hon har bidrar hon med mycket god vård till patienterna i Norsjö kommun.

Det bästa med yrket är att jobba med människor och framförallt äldre personer då det ger så mycket tillbaka. Att jobba inom kommunen går inte att jämföra med sjukhusvård. Det är väldigt självständigt och kräver mycket av oss sjuksköterskor säger hon. Just nu jobbar Siv-Inger dygnets alla timmar och blandar dag, kväll och natt vilket passar henne idag.

En viktig fråga för oss i Vårdförbundet att arbeta vidare med är hälsosamma arbetstider även för de som arbetar dagtid. Hon tycker att vi kommit långt och gjort ett bra jobb för natt- och skiftarbete men de som arbetar dagtid behöver också möjlighet till återhämtning.

Siv-Inger är en kvinna med stort hjärta och engagemang. Hon har varit förtroendevald på mammografin i 10 år och 2017 blev hon vald av medlemmarna i Norsjö att tillsammans med Leena Eriksson företräda dem. Det bästa med uppdraget är kontakten med medlemmarna och att arbeta med de frågor som behöver förbättras. Det skapar en teamkänsla och att tillsammans diskutera fram förändringsförslag känns bra och gör skillnad. Fördelen med att vara förtroendevald och arbeta i en liten kommun är att kontaktvägarna blir lättare, man vet vilka alla är och det är kortare beslutsvägar. Det sistnämnda kan vara på både gott och ont,  men mest gott.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!