Vår strejk är Antonios strejk!

Han gick förbi mig en gång och tog emot, snarare sträckte sig efter Vårdförbundets flygblad som jag stod och delade ut. Jag hann inte fånga honom, jag var redan i ett samtal.

Jag stod och pratade med regionpolitiker på väg till regionfullmäktige i Vänersborg för att informera om Vårdförbundets strejk och hann inte fånga gentlemannen som visade ett genuint intresse och inte duckade för att få ett papper i handen.

Intressant var den S-politiker när vi pratade strejk och arbetstidsförkortning som sa att Vårdförbundets yrkande avseende sänkt arbetstid skulle bli normerande och orättvist för andra yrkesgrupper. ”Det går inte, det har inte Sverige råd med! Vi behöver ha fler som arbetar i Sverige, inte färre”, sa han.

En M-politiker som jag frågade om han stöttade vår strejk, svarade NEJ i förbifarten! Naturligtvis intresserar det mig varför NEJ. Jag fick stopp på honom, får till svar att Vårdförbundet har fått mest. ”Kollektivet Vårdförbundet har fått 16,5% och andra har fått 3,5 % som är märket. Det är andra som ska ha”, sa M-politikern. I det läget fann jag mig. Jag sa om ingenjören får 3,5% i löneökning som har en månadslön på 50 000 kronor går inte att jämföra med Vårdförbundets medlemmar som har en avsevärd mycket lägre lön. Utfallet i kronor är betydligt lägre, därför krävs högre procent för Vårdförbundets yrkesprofessioner.

Det var inte läge att fördjupa sig i hans argumentation, jag hoppas att jag sådde ett frö med min kommentar. Att stå i regn och diskutera jämställda löner och arbetstidsförkortning med en stressad och redan negativt inställd politiker… nej, den frågan behöver ett annat forum.

Det som jag kunde nämna är att inom LO-kollektivet finns det flera stora fackförbund som har redan fått förkortad arbetstid och redan har kollektivavtal med lägre heltidsmått. Samtidigt, som politiker är han ytterst ansvarig för vår arbetsmiljö och borde veta det.

Angående procenten och märket blev min reflektion att M-politikern jämförde äpplen och päron. Japp, vi som tillhör Vårdförbundets medlemsgrupper har precis som han säger säkert fått mest i det korta perspektivet, dels för att det är ett bristyrke men också för att vi är felvärderade innan höjningen. Jämför man med en grupp som redan har lön som följer märket och har en livslöneutveckling, det är klart att då är det att jämföra äpplen och päron.

Åter till gentlemannen som jag började med att skriva om.

Plötsligt kommer han emot mig igen och då får jag äntligen prata med honom. Antonio, frisör och med bakgrund från Chile. Orsaken till att han tog emot flygbladet var flera. Han ville veta varför vi strejkade för att han skulle kunna möta sina kunder med mer kunskap. Han gav Vårdförbundet stöd i att vi strejkar efter att ha fått informationen. I Chile har man precis lagstiftat om förkortad arbetstid, berättar han. Och berättade att han hade en sista kund föregående dag som arbetade på en vårdcentral. Hon skulle gå ner i arbetstid efter sin semester. Hon skulle arbeta 80%. Både jag och Antonio sa i kör: För hon orkar inte mer!

Hon orkade inte arbeta 100% längre och då väljer hon att ta ansvar för sitt eget liv och göra det hållbart.

Det är talande för vad strejken handlar om. Vårdförbundets medlemmar som arbetar i typiska kvinnodominerade yrkesgrupper tar ett eget ansvar för ett hållbart yrkesliv med följd att livslöneutveckling och pension blir lidande. Nu är det nog med det! Vi behöver ett bra kollektivavtal med kortad arbetstid och bättre arbetsvillkor!

Tack Antonio för ditt stöd och tack alla andra människor som ger Vårdförbundet stöd i strejken.
Vår strejk är din strejk!

Marianne Brindbergs, sjuksköterska
Vårdövergång i samverkan, NU-sjukvården


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!