15 minuter om dagen för ökad chans till ett hållbart yrkesliv!

Vårdförbundet vill ha en arbetstidsförkortning på 15 min varje dag!

Vi är ledsna över att du inte fått din planerade röntgentid. Vi är ledsna över att din tid på ortopedmottagningen är framflyttad. Vi är ledsna över att utskrivningen från sjukhuset för de mest sköra personerna inte blev som den brukar, för att Vårdförbundet är ute i strejk.

Om vi är ledsna över att det blir som vid pandemin, att vård får ställas in för dig som patient, är vi rent förtvivlade över att våra kollegor som arbetar dygnets alla timmar inte har ett hållbart yrkesliv.

Vårdförbundet strejkar! Varför strejkar vi?

Vårdförbundet vill ha en arbetstidsförkortning på 15 minuter varje dag. För att vi ska ha en ökad chans till återhämtning när vi är lediga och att chanserna till ett hållbart yrkesliv ökar.

Självklart vill vi ha högre lön, precis som alla andra yrkesverksamma i Sverige. Vårdförbundet vill ha en livslöneutveckling och även en arbetsmiljö som är hållbar över tid.

SKR (Sveriges kommuner och regioner) säger att de inte har råd med att minska Vårdförbundets medlemmars arbetstid med 15 minuter om dagen. De har inte råd att ge ökade möjligheter till återhämtning och ett hållbart yrkesliv.

SKR, ni har inte råd att inte ge Vårdförbundets medlemmar en arbetstidsförkortning och ett hållbart yrkesliv. Ska ni ha barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor och sjuksköterskor behöver ni tänka om!

Till dig som patient – hoppas att vi ses snart igen på röntgen, på mottagningarna och i vårdens övergångar – för vi vill träffa dig!

Cissi, Lisa, Marianne, Marie, Hanna, Caroline, Frida och Marie
Legitimerade sjuksköterskor och medlemmar i Vårdförbundet

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!