Sommarens skräckblandade åktur

Pariserhjul kväll med ljus och fördröjd fotografering

Att vara sjuksköterska inför den kommande varma sommaren, är som att stå i kön till den läskigaste åkturen på Liseberg. En skräckblandad känslostorm. Adrenalinet pumpar. Du är förberedd genom dina tidigare erfarenheter på att det kommer bli uppför, nerför, snurrar och upp och ner. Du vet inte om du kommer skratta, gråta, skrika eller kanske får utlopp för alla känslor på samma gång.

Du vet heller inte om din kompis kommer hamna bredvid dig där i åkturen eller om du får åka själv eller med en främling. Men vad du vet, till skillnad från din arbetsplats är att tåget på Liseberg inte tar mer människor på karusellen än vad som finns platser för.

Att vara sjuksköterska på sommaren då kan jag heller inte vara säker på om jag ens kan åka till Liseberg.

Psykiatrisjuksköterskan

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!