Sommarens skräckblandade åktur

Pariserhjul kväll med ljus och fördröjd fotografering

Att vara sjuksköterska inför den kommande varma sommaren, är som att stå i kön till den läskigaste åkturen på Liseberg. En skräckblandad känslostorm. Adrenalinet pumpar. Du är förberedd genom dina tidigare erfarenheter på att det kommer bli uppför, nerför, snurrar och upp och ner. Du vet inte om du kommer skratta, gråta, skrika eller kanske får utlopp för alla känslor på samma gång.

Du vet heller inte om din kompis kommer hamna bredvid dig där i åkturen eller om du får åka själv eller med en främling. Men vad du vet, till skillnad från din arbetsplats är att tåget på Liseberg inte tar mer människor på karusellen än vad som finns platser för.

Att vara sjuksköterska på sommaren då kan jag heller inte vara säker på om jag ens kan åka till Liseberg.

Psykiatrisjuksköterskan


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

När du skriver en kommentar så godkänner du att dina personuppgifter hanteras enligt vår personuppgiftspolicy.

Skriv på uppropet

Dags att vårda vården – vi kräver en bättre arbetsmiljö.

Vårdavården logotyp

Skriv på här