En sjuksköterskas kall, eller?

Trött sjuksköterska

Med raska steg mot vad jag önskar vara grillfesten så går jag mot jobbet, för jag fick i alla fall välja dag. Stämplar in och går in på avdelningen och här var det livat, jag ville ju egentligen inte, men nästa vecka måste jag verkligen ha semester.

Ta en rapport och checka medicinerna och bara jag med sjuksköterskelegitimation, för jag har ingen kollega som kan jobba.

Jag tar en snabb promenad i korridorerna och hälsar på mina patienter, fram nu med smilet och låtsas som allt är okej för inte vill vi oroa våra patienter mer än vad de redan är. Men jag är oroad till tusen.
Jag har i alla fall semester nästa vecka, eller?

Psykiatrisjuksköterskan

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!