Hur är det att jobba som biomedicinsk analytiker på Blodcentralen?

bma_4Blodcentralen förser sjukvården med blod. Blodkomponenterna är livsviktiga för våra patienter vid såväl olyckor som sjukdom. Blodet kommer från våra fantastiska blodgivare och blodet genomgår flera noggranna tester och bearbetas innan det kan ges till patienten. Noggrannhet och säkerhet är våra ledord.

I skolan tyckte jag det var roligt med biologi och kemi och jag gillade att laborera. Att fortsätta studera dessa ämnen inom det humana området kändes väldigt spännande. Och det var det! Att lära om hur kroppen fungerar ända ner på molekylärnivå är jätte intressant.

Yrkeslivet är intensivt och omvälvande. Tekniken och forskningen går ständigt framåt och yrket utvecklas snabbt. Det är mycket tillfredsställande att efter en arbetsdag veta att vårt arbete hjälper sjuka människor till en bättre livskvalité och att vårt arbete är en viktig del i att rädda liv!

Biomedicinsk analytiker på Blodcentralen
Södra Älvsborgs Sjukhus

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!