Sommarföljetong från våra sjukhus

Sommar

Nu är sommaren utan tvekan här, med allt vad det innebär för oss som jobbar i vården; sol, värme, semester, utebliven semester, övertid, stress, god vård, dålig vård, fina möten, känsla av otillräcklighet, glädje, sorg, hjältedåd och helt vanlig vardag. Vi i blogg-gänget har tillsammans med en utökad Webb-grupp beslutat oss för att hålla ångan uppe! I år lägger vi inte bloggen på hyllan utan bloggar från regionens alla hörn.

Hela sommaren kommer vi att blogga på temat ”Sommar i slutenvården”. Vi kommer att få direktrapporter och reflexioner från våra stora sjukhus runt om i regionen med hjälp av våra eminenta sommarbloggare på NU, SKAS, SÄS och SU! Vi välkomnar Maria Franzén på NU, Lene Lorentzen på SKAS och Stina Wärnstedt på SÄS  samt Martin Håland på SU som ni ju känner sen tidigare. Läs deras bloggar, kommentera eller kom med idéer om det som händer och är värt att skriva om.

Sommarblogg

Lene, Maria och Stina är våra nya sommarbloggare.

Håll till godo med spännande sommarföljetong på Västbloggen!

 

//Robin

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!