Pott

Skrivet av Marianne Brindbergs

27 mars 2013

Västbloggen

Potta mig hit och potta mig dit! Vi har inte mer pengar i potten. Har ni hört den förr. Vi förtroendevalda  i Vårdförbundet säger det eftersom arbetsgivaren pratar om potten. För det gör de.  I vårt avtal står det inget ord om en pott. Jag har läst avtalet bort och fram och har än så länge inte hittat några stäver som tyder på pott.

Vad handlar potten om då? För det pratas om pott. Detta är mina vildaste spekulationer när jag har gått crazy och som lyder:

Potten är en summa som är baserad på procentsats som är bestämts någonstans högre ovanför våra huvuden, inklusive första linjens chef huvud, som bär ansvaret för både budget och  lön. Denna procentsats baseras ofta på ”märket”. Märket är också en procentsats som bestäms ännu högre än högre ovanför våra huvuden.   Som när Vårdförbundet skrev på det avtal som vi har just nu. Då var det berömda märket 1,5%. Att få in 1,5% i vårt avtal skulle vara ett hån mot våra professioner. Vi är värda mycket mer. Hellre ett avtal då utan siffror och som gör att båda parter behöver vara mer aktiva med löneprocessen. Säg emot om jag är helt ute och fabulerar!

Åter till potten! Som inte finns på papper men någonstans i cyberspace eller på HR(personalavd.)

Som chef, funderar jag mycket på, hur man arbetar med lön? Får man en pott? Eller ber man om en pott?

Får man en pott;då accepterar man att den summan är okej för mina underställda.

Ber man om en pott; då innebär det att man ser det som en investeringsbudget.

”Få se, jag har några som gjort flera utbildningar, någon löneglidning, några som behöver gå kurser/utbildningar för att verksamheten behöver. Jag har även föräldralediga och sjukskrivna. De får inte diskrimineras. De medarbetarsamtal och kompetensplaner som gjorts för nästa år, hur skall jag finansiera det? Jag måste ta en dialog med Vårdförbundet och sedan på APT för att få snurr på min avdelnings lönetänk ytterligare. Mål och måluppfyllelse hur blev det med det? ”Osv.

Då snackar vi löneavtal och löneprocess. Det finns chefer som gör så här. KANON! Men jag vill inte höra på lönesamtalet att det inte finns några mer pengar i potten. Jag vill heller inte höra att om jag ger dig så mycket får någon annan inget.

Ge mig inget dåligt samvete! Bär det själv! Bort med potten, in med investeringsbudget för personal.

 

Ha det bäst Marianne Brindbergs

 

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!