Förlossning 2013. Service 2.0

Skrivet av Martin Håland

22 mars 2013

Västbloggen

Du lämnar in bilen. I reklamen så är servicen uppdaterad till minst version 2.0. Med andra ord du får din egen servicetekniker som coachar dig och din bil genom 5000 mila servicen.

När en gravid kvinna kommer till förlossningen version 2013 så med lite tur har hon en och samma barnmorska som coachar genom förlossningen(under ett arbetspass). Men verkligheten är allt oftare att barnmorskan också ansvarar för ytterligare en eller kanske två blivande mammor som är i öppningsskede. Verkligheten är också att samma barnmorska inte har hunnit äta eller gå på toaletten. Eller jobbat natt dygnet innan och inte är utvilad tillräckligt för att gå på nästa arbetspass.

Bilen har sin egen coach medan den förlösande kvinnan får dela coach.

Vad värderar vi mest?

För ett år sedan orkade inte barnmorskorna mer utan vände sig till arbetsmiljöverket. Arbetsmiljöverket såg problemet och har gett i uppdrag åt arbetsgivaren att rätta till ett antal saker: 

”Arbetsmiljöverket ställer inte krav på hur detta ska lösas men exempel på lämpliga åtgärder kan vara att tillföra personella resurser, minska eller ta bort arbetsuppgifter, att utveckla arbetsmetoder men också att se till att personal med rätt kompetens bemannar varje arbetspass.

(Hämtat ur AV´s krav på arbetsgivaren.)

 

Bli medlem

Läs mer vad du får som medlem.

Bli medlem nu