Jag vill offentligt be om ursäkt, men på mitt sjukhus tjänar kvinnor 75% av vad männen tjänar!

Jag vill offentligt be om ursäkt, men på mitt sjukhus tjänar kvinnor 75% av vad männen tjänar!

Min arbetsgivare redovisade hur det såg ut 2012 på SU med löneskillnader mellan kvinnor och män. Kvinnor tjänar 75% av vad männen tjänar. Då tänker jag som manlig anestesisjuksköterska: ”Det är mitt fel!” Jag vill nu offentligt be om ursäkt för att jag ”tjänar så bra och är delaktig i att det ser ut som det gör”. Men det är inte sant. Det finns något annat bakom och det handlar inte bara om att min yrkesgrupp är kvinnodominerad.
Det handlar om att jag och mina kollegor fortfarande inte har lön efter kunskap och vårt bidrag till verksamheten.
Vem ansvarar för detta då, om det nu inte är jag som manlig anestesisjuksköterska?
Det gör en skev lönepolitik som ansvariga politiker blundar för!

"Jag orkar inte jobba mer än deltid"

3 av 10 jobbar deltid i vården – många för att de behöver mer vila och återhämtning. Det kan du läsa i vår rapport “Jag orkar inte jobba mer än deltid”. Vi presentar också  Vårdförbundets förslag för att säkra rätten till hållbara heltider.

Läs rapporten här!