Jag vill offentligt be om ursäkt, men på mitt sjukhus tjänar kvinnor 75% av vad männen tjänar!

Skrivet av Martin Håland

5 mars 2013

Västbloggen

Jag vill offentligt be om ursäkt, men på mitt sjukhus tjänar kvinnor 75% av vad männen tjänar!

Min arbetsgivare redovisade hur det såg ut 2012 på SU med löneskillnader mellan kvinnor och män. Kvinnor tjänar 75% av vad männen tjänar. Då tänker jag som manlig anestesisjuksköterska: ”Det är mitt fel!” Jag vill nu offentligt be om ursäkt för att jag ”tjänar så bra och är delaktig i att det ser ut som det gör”. Men det är inte sant. Det finns något annat bakom och det handlar inte bara om att min yrkesgrupp är kvinnodominerad.
Det handlar om att jag och mina kollegor fortfarande inte har lön efter kunskap och vårt bidrag till verksamheten.
Vem ansvarar för detta då, om det nu inte är jag som manlig anestesisjuksköterska?
Det gör en skev lönepolitik som ansvariga politiker blundar för!

Bli medlem

Läs mer vad du får som medlem.

Bli medlem nu