Kandidera till studentstyrelsen!

Skrivet av Gästbloggare

29 september 2020

Studentbloggen

Vårdförbundet students styrelse. Foto: Studentstyrelsen

Hej!

Helgen 26-27/9 hade Vårdförbundets studentstyrelse äntligen ett fysiskt möte under två dagar i Stockholm. Vi har genomgått en prekär tid och precis som övriga världen har alla våra planerade möten och arrangemang ställts in vilket inneburit att vi i studentstyrelsen fått tänka om och ställa om. Det har varit både frustrerande och prövande att inte få vara ute som planerat och lyfta de frågor som rör studenters rättigheter, och därför kändes det riktigt skönt att äntligen få ses fysiskt och diskutera våra frågor. På mötet ägnade vi oss bland annat åt utvärdering av årets arbete och planering inför den kommande sista tiden i mandatperioden. Vi har mycket som ska hinnas med innan en ny styrelse väljs in i november!

Vill du vara med och påverka?

Till dig som läser detta vill jag uppmuntra dig som är fackligt intresserad och vill utvecklas i ditt ledarskap att kandidera till studentstyrelsen för en meriterande och lärorik erfarenhet. Såhär beskriver vi uppdraget på hemsidan:

“Vill du vara med och bygga upp Vårdförbundet Students styrelse? Vill du påverka och förändra i vårdpolitiska frågor? Nu kan du kandidera till styrelsen för Vårdförbundet Student. Det är medlemmarna i Vårdförbundet Student som bestämmer vilka frågor studentstyrelsen ska driva. Styrelsen träffas regelbundet och planerar och genomför verksamheten. Den nya styrelsen utbildas i vårdpolitiska frågor samt träffar och påverkar makthavare i hälso- och sjukvården.  Att vara engagerad i studentstyrelsen ger goda kontakter som kan vara värdefulla när det är dags att söka jobb.

Du kan även kandidera till valberedningen för Vårdförbundet Student. Som valberedare är du en viktig del i Vårdförbundet Students demokratiska process. I uppdraget ingår att förbereda och ge förslag till årsmötet inför valet av ny studentstyrelse. Valberedningen träffas en gång per år och har även ett antal digitala möten.”

Du kan kandidera fram till den 18 oktober. Hör gärna av dig om du har frågor till: nathalie.helin@vardforbundet.se

Allt gott och vi hörs!

Bli medlem i Vårdförbundet som student

Vill du vara med och påverka din utbildning och ditt framtida yrkesliv? Bli medlem i Vårdförbundet redan under din studietid och få försprång in i yrket!

Bli medlem nu