Sophia Godau: det är en mäktig känsla att ha varit en del av Vårdförbundet Students styrelse men ack så vemodigt att lämna över!

Skrivet av Gästbloggare

11 november 2019

Studentbloggen

Sophia Godau
Sophia Godau, ordförande Vårdförbundet Student 2018-2019

Då är Vårdförbundet Students årsmöte 2019 över och organisationen går mot nya mål

Den nya styrelsen står inför många utmaningar – den kommer slita hårt men även hitta nya bekantskaper för livet, utvecklas både som människor och i sin profession och framför allt fortsätta arbetet att lyfta studenternas, de framtida medarbetarnas, åsikter. För det är det som händer när man engagerar sig i en organisation som denna, man utvecklas på många olika plan. Under de senaste två åren som jag har varit engagerad i Vårdförbundet Student har jag utvecklats i mitt egna ledarskap, lärt mig mina egna begränsningar men även vilken otrolig kraft det ligger i mitt och alla andras gemensamma engagemang.

Tillsammans kan vi flytta berg och göra det möjligt att våra medlemmar kan utöva sitt framtida jobb på ett tryggt och hållbart sätt.

Tillsammans kan vi förändra samhället och framtidens hälso- och sjukvård och skapa en trygg vård för Sveriges invånare. Det är en mäktig känsla att ha varit en del av detta i Vårdförbundet Students styrelse men ack så vemodigt att lämna över detta arbete till någon annan. Men jag tror också att det är en del av att vara ledare – att lyckas lämna över sitt uppdrag på ett bra sätt när det är dags för det.

Jag känner mig stolt över det arbetet vi har utfört under året, vi har arbetat mycket för att kommande styrelser ska ha verktyg och förutsättningar för att driva Vårdförbundet Students frågor. Vi har arbetat hårt med VFU-Rapporten, Handledarpriset, Rapporten om E-hälsa i utbildningarna, Studentpolitiska plattformen, vår interna och externa kommunikation, representation på olika event och konferenser och vi har vårdat och skapat nationella och internationella samarbeten.

Nu är det dags för nästa studentstyrelses idéer och jag känner mig trygg med att lämna över vårt arbete till dem.

Det känns extra roligt att äntligen alla Vårdförbundet Students tre professioner nu finns representerade i den nationella studentstyrelsen. Men jag lämnar inte Vårdförbundet helt, jag kommer fortsätta som ledamot i Avdelning Västernorrlands styrelse. Jag ser fram emot att nu ägna all min energi åt den styrelsen och mitt yrkesliv som stolt biomedicinsk analytiker.

Tack för förtroendet ni har gett oss under detta år!

Och glöm aldrig – tillsammans är vi starka. / Sophia

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!