Vanessa Franck är stolt röntgensjuksköterska!

8 november är internationella röntgensjuksköterskedagen och idag berättar jag, Vanessa, mer om mitt yrke som legitimerad röntgensjuksköterska!

Hej mitt namn är Vanessa Franck, jag är 26 år. Jag är verksam legitimerad röntgensjuksköterska sedan 2016 och arbetar idag på barnröntgen på Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Mitt val att utbilda mig till röntgensjuksköterska skedde av en slump. Jag har länge vetat att jag vill arbeta med människor och när röntgensjuksköterskeprogrammet uppdagades för mig och jag blev antagen till programmet öppnades en ny värld för mig med högteknologi och en viktig roll inom diagnostik och terapeutiska metoder .

 

Det jag trivs bäst med på mitt jobb är variationen mellan olika undersökningar, modaliteter men framförallt patientmötena. Jag möter människor i olika åldrar. Tjusningen med att jobba med barn ligger i variationer i patientmöten. Hur verkligen varje situation har sin individuella lösning.

Sedan höstterminen 2018 går jag en vidareutbildning inom medicinskt ultraljud, det är 60 hp på halvfart. Så till sommaren har jag en ny roll i den diagnostiska processen. Det är en krävande utbildning parallellt till heltidsarbete men så stimulerade att få lära sig nytt hela tiden och anförtros med större ansvar.

 

Under mina år som röntgensjuksköterska har jag lärt mig att arbetet verkligen är vad man gör det till. Kunskap är nyckeln och utvecklingen är livslång, vänj er med ödmjukheten att man aldrig är färdiglärd. Man kan gå till jobbet och röntga eller så kan gå till jobbet och vara legitimerad röntgensjuksköterska. Jag har valt det sistnämnda och det gör jobbet mycket roligare! Till er som valt att utbilda er till röntgensjuksköterskor, grattis! Ta för er,  världen är vår! /Vanessa

Emelie Grankvist, Vanessa Franck och Raheleh Bagheri deltog vid studentforumet under Röntgenveckan 2015
Studentforumet under Röntgenveckan 2015

 

Så här berättade Vanessa om de bästa med sitt yrke röntgensjuksköterska när vi träffade henne som nyexaminerad år 2016, se den filmade intervjun här

 

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!