EFN möte för sjuksköterskor i Europa

Skrivet av Gästbloggare

11 april 2019

Studentbloggen

Idag är jag med på första dagen av the EFN General Assembly 11-12 April 2019 i Bryssel.  Fack- och yrkesförbund för sjuksköterskor ifrån hela Europa har samlats för att utbyta erfarenheter och tillsammans påverka EU-kommissionen genom EFN. 

Det är EU-politiska och professionsfrågor som lyfts fram.  Jag lyssnade precis på en punkt där styrelsen pratade om att precis som i Sverige är karriärvägar för sjuksköterskor en viktig  och avgörande fråga för att lösa bristen på sjuksköterskor. På mötet idag tog man även upp om ENRF som är European Nursing Research Foundation, om den ska läggas ned eller inte lyftes för diskussion.

Den 26 maj är EU-valet, då väljs vilka politiska företrädare som ska sitta i EU-parlamentet och det har påverkan på i vilken riktning som EFN fortsätter att driva sina frågor.

 

Fortsätt följa mig på EFN-mötet genom Vårdförbundet Student på instagram / Eskil Bjørnstad ledamot

 

Redo för jobbstarten?

Missa inte vår nya digitala guide för dig som är ny i yrket eller ska börja på en ny arbetsplats.

Läs om guiden här!